ANAF anunţă o nouă obligaţie fiscală pentru contribuabilii mici, de la 1 ianuarie 2025
Începând cu data de 01 ianuarie...
”Trebuie să specificăm că această tornadă nu mai există. Tornadele nu trăiesc un timp atât de îndelungat și nu mătură jumătate de continent. Dar este foarte important de spus faptul că se vor întruni condiții pentru realizarea fenomenelor extreme în zilele următoare, chiar și în zona țării noastre. Pentru că această tornadă s-a produs la granița a două mase de aer cu caracteristici diferite. Adică o masă foarte rece și o masă de aer foarte cald”, a explicat pentru Antena 3, meteorologul Alina Șerban.
Potrivit explicațiilor sale, astfel fenomene apar ”la dizlocarea acestor două mase. Pot apărea norii aceștia de furtună, care pot deveni spectaculoși ca imagine, dar pot face ravagii. În condițiile în care aceștia apar, ei capătă o forță foarte mare și pot determina astfel de fenomene, pornind de la averse torențiale și cantități însemnate de apă, până la grindină de mari dimensiuni, până la vijelii sau norii aceștia pâlnie care să sperăm că nu vor ajunge la o tornadă de mici dimensiuni. Adică norii aceștia ar trebui să întâlnească solul, așa cum s-a întâmplat în Cehia, unde a fost o tornadă”, a preciat Alina Șerban. Citește și Cod PORTOCALIU de grindină și VIJELII în 32 de județe
În Cehia, la Hodonin, un oraş de la graniţa cu Slovacia, un azil de bătrâni a fost avariat. În fotografiile şi clipurile care circulă pe reţelele de socializare se pot vedea clădiri distruse, copaci smulşi din rădăcini, maşini avariate, precum şi incendii.
Televiziunea cehă a transmis că aproximativ şapte oraşe mici au fost avariate "masiv", citând un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă. Agenţia de ştiri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrusky, care a declarat că jumătate din localitate a fost distrusă de furtună.
Zeci de persoane rănite au fost internate la spitalul din Hodonin după ce tornada a trecut prin zonă şi a răsturnat şi un autobuz, a precizat aceeaşi sursă. Un meteorolog al televiziunii cehe a declarat că tornada ar fi putut atinge nivelurile F3-F4, cu viteze ale vântului de 267-322 km pe oră în ultima fază.Acest lucru ar face-o cea mai puternică din istoria modernă a ţării central-europene şi prima tornadă din 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând cu data de 01 ianuarie...
Analistul economic Adrian...
Alegerile prezidențiale din acest an au adus în...
Dacă banca americană Goldman...
Ministrul Afacerilor Interne,...
Este doar o fază a programului...
BNR a transmis cursul valutar...
Zăcământul este exploatat de...
În urmă cu aproape cinci ani,...
Toate conexiunile de fibră...
Un acord comercial încheiat de...
Banca Naţională a Ungariei a achiziţionat 14,5 tone de...
Gigantul Nvidia urmează să...
Gaze naturale ruseşti par să ajungă în continuare în...
Această decizie reflectă o schimbare majoră de direcție...
Reindustrializarea României...
Proiectul RoPay, rezultat al...
Prețul energiei electrice pe...
Notarii publici din România vor...
Indicele CONFIDEX, cel care...
Preşedintele în funcţie şi...
Poluarea apei duce, iată, şi la...
Gradul de acoperire prin...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...