Tragedie. Un cartier de lângă Oslo a fost înghițit de pământ
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Terenul s-a prăbușit pe o arie mare
Terenul s-a prăbușit pe o arie mare
Echipele de intervenţie norvegiene căutau joi 10 persoane date dispărute, printre care şi copii, după ce o parte a unui cartier de case a fost înghițit de pământ, lângă Oslo, capitala Norvegiei.

''Este important pentru mine să precizez că suntem în căutarea supravieţuitorilor'', a spus, cu prilejul unei conferinţe de presă, responsabilul operaţiunii de salvare, Roger Pettersen, fără să dezvăluie identitatea celor daţi dispăruţi.

În timpul nopţii, căutările efectuate la locul producerii incidentului cu ajutorul unei brigăzi canine nu au dat niciun rezultat, iar solul este în continuare instabil după prăbuşirea a două locuinţe.

''Acum s-a făcut ziuă, iar lumina ne va ajuta în acţiunile noastre şi vom avea o vizibilitate mai bună'', a precizat poliţistul.

Autorităţile au cerut populaţiei să renunţe la tradiţionalele focuri de artificii din noaptea de Anul Nou pentru a nu perturba operaţiunile de căutare aeriană.


Zona care s-a prăbușit este una mare

Miercuri, circa o mie de persoane au fost evacuate din locuinţe în urma acestei alunecări de teren produsă în localitatea Ask, din municipalitatea Gjerdrum, un oraş cu 5.000 de locuitori situat la nord-est de capitala norvegiană. Se vor putea întoarce la casele lor abia după ce zona va fi securizată.

Potrivit Direcţiei norvegiene a apelor şi energiei (NVE), alunecarea de teren a cuprins un teren cu o lăţime de 300 de metri şi o lungime de 700, iar solul este în continuare instabil.

În imaginile video se vede cm un versant al unui deal s-a prăbuşit, lăsând în urma sa case zdrobite şi îngropate în terenul noroios şi negru.

Solul unde s-a produs alunecarea de teren are o compoziţie argiloasă, specifică pentru Norvegia şi Suedia, care poate deveni fluidă prăbuşindu-se cu rapiditate.

Zece persoane au fost rănite, una dintre acestea, în stare gravă, fiind transportată la Oslo.

Sosită la faţa locului, prim-ministrul Erna Solberg a subliniat că această alunecare de teren este ''una dintre cele mai mari'' petrecute vreodată în ţara sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel