Directoratul ales de CS al Transelectrica este format din: Cătălin Nițu, Ionuț-Bogdan Grecia, Adrian Moise, Ioan Folescu și Andreea-Mihaela Miu. Directorul general Cătălin Nițu este membru al Biroului Politic al PNL Sector 3.
La rândul său, Ioan Folescu este fost director general al Electrica, care a fost anchetat de DNA începând cu 2017 pentru luare de mită. Parchetul anticorupție a clasat dosarul în 2018 din lipsă de probe. Împotriva acestuia și a altor foști administratori și directori, Electrica a formulat în data de 27 noiembrie 2019 cereri de chemare în judecată pentru prejudicii aduse companiei în perioada 1 ianuarie 2013 - 30 iunie 2014. Cuantumul pretențiilor este de 235.609.455 lei, suma nefiind actualizată cu inflația.
Mandatul este unul provizoriu, pe 4 luni de zile, începând cu 21 decembrie, cu posibilitatea prelungirii pentru încă două luni. Durata mandatelor nu va depăși data finalizării procedurii de selecție a membrilor permanenți din cadrul Directoratului Transelectrica, se mai arată în decizia de vineri.
Citește și Hidroelectrica achiziționează CEZ România şi Enel România
Acționarii Transelectrica, companie pe care statul o deține în proporție de 58,7% prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), au numit în 26 noiembrie noul board al Transelectrica, acesta fiind format din Sebastian Burduja (șef PNL Sector 1 și secretar de stat în Ministerul Finanțelor-economist), Luiza Popescu (inginer), Jean Badea (informatician), Jean-Valentin Comănescu (avocat), Adrian Goicea (economist), Oleg Burlacu și Manuela Petronela Stan-Olteanu (jurist). Mandatul provizoriu se încheie la 29 martie 2020, amintește Mediafax.
Marți, 3 decembrie, Consilliul de Supraveghere al Transelectrica l-a numit în funcția de președinte al conducerii administrative pe Adrian Goicea, cu mandat provizoriu pe patru luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...