Oficialii europeni au ajuns la un acord legislativ prin care vor obliga băncile și companiile care oferă servicii de transferuri de bani să grăbească efectuarea acestor operațiuni până la 10 secunde.
Legea, propusă în urmă cu aproximativ un an de către Comisia Europeană, destinată tuturor persoanelor care dețin un cont bancar, se află încă în discuții și poate avea modificări. Aceasta vizează atât transferurile naționale cât și cele internaționale.
Alte condiții importante includ ca transferurile realizate în țările din Uniunea Europeană, cele din zona euro cât și din zona non-euro, vor trebui să nu aibă costuri suplimentare și să se efectueze în orice moment al zilei.
Consiliul European și Parlamentul European au convenit că noile norme vor intra în vigoare mai rapid în zona euro și mai lent în zona non-euro, care are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta, arată CE într-un comunicat.
Unul dintre efectele acestei măsuri este reprezentată de presiunea care se va pune asupra depozitelor băncilor și companiilor financiare care realizează aceste transferuri.
Astfel, va crește competitivitatea între băncile și companiile care oferă aceste servicii. Totuși, de acest beneficiu, adus de noua măsură la nivel european, cel mai mult se vor bucura atât clienții cât și comercianții, achiziționând bunuri la prețuri mai mici bunurile sau serviciile dorite.
Transferurile instante de bani sunt aplicate deja în multe țări ale lumii. La nivel european doar 13% dintre bănci care oferă servicii de transferuri de bani au implementat această metodă, arată Reutes.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statul român, mai bogat pe...
Începând din octombrie 2022, compania Berkshire...
Piețele financiare sunt conduse, în egală măsură, de...
Bulgaria lasă România în urmă...
Un val de ger năpraznic a lovit Turcia între 10 și 12...
Retailerul de fast fashion Shein a primit aprobarea...
PFA-urile, Întreprinderile...
Începând cu 2025, Guvernul...
Debitul fluviului Dunărea la...
Startup-ul norvegian 1X vrea să...
Pensia socială, cunoscută...
Hidroelectrica alocă 95...
Germania riscă recesiunea...
Masa de Paște din 2025 costă,...
Atac devastator la Sumî unde un...
Guvernul a adoptat o ordonanță...
După haosul de pe piețele...
În cadrul Forumului Educației...
Uniunea Europeană este „profund...
Un cutremur cu magnitudinea 3,3...
Când pui tarife de 145% pe tot...
Resursele globale de uraniu...
Rapid București a dat în...