Tranzacțiile au fost suspendate pe Wall Street

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Indicele bursier S&P 500 a înregistrat luni, la debutul tranzacţiilor, o cădere de peste 8%
Indicele bursier S&P 500 a înregistrat luni, la debutul tranzacţiilor, o cădere de peste 8%
Indicele bursier S&P 500 a înregistrat luni, la debutul tranzacţiilor, o cădere de peste 8%, ceea ce a antrenat automat o suspendare pentru 15 minute a tranzacţiilor pe Wall Street, pe fondul panicii provocate de pandemia de coronavirus, în pofida eforturilor Rezervei Federale americane de a calma pieţele, informează AFP şi Reuters.

La scurt timp după debutul tranzacţiilor, indicele Dow Jones Industrial Average înregistra o scădere de 9,71%, indicele S&P 500 era în declin cu 8,14% iar indicele Nasdaq Composite era în scădere cu 6,12%.

Prăbuşirea indicelui S&P 500 a declanşat în mod automat un mecanism de întrerupere a tranzacţiilor timp de un sfert de oră, în ideea de a permite jucătorilor de pe piaţă să se calmeze. Acest mecanism a fost utilizat de două ori săptămâna trecută.

BVB a pierdut într-o săptămână peste 28,7 miliarde de lei din capitalizare

Dacă la reluarea tranzacţiilor indicele S&P 500 înregistrează o scădere de 13% va fi declanşată o nouă suspendare de 15 minute.

Pieţele bursiere se confruntă cu o volatilitate extremă de la debutul crizei coronavirusului, care s-a accentuat săptămâna trecută după cea mai gravă cădere înregistrată joi de indicele Dow Jones după crahul din 1987 (minus 10%), urmată vineri de cea mai importantă creştere de după 2008 (plus 9,4%).

Creşterea numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus la nivel mondial precum şi măsurile drastice de izolare impuse la nivel mondial îi îngrijorează pe investitori, care se tem de o posibilă recesiune economică mondială.

Rezerva Federală americană a decis duminică să reducă la zero costul împrumuturilor şi a promis că îşi va extinde portofoliul de obligaţiuni cu cel puţin 700 de miliarde de dolari, în timp ce alte bănci centrale şi-au extins şi ele eforturile destinate sprijinirii economiilor afectate de pandemia de coronavirus.

"Brokerii sunt în stare de şoc şi îşi spun "dacă iau toate aceste măsuri, situaţia trebuie să fie una oribilă" a comentat Christopher Low, economist la FTN Financial. "Iar situaţia este cu adevărat una proastă. Este suficient să priveşti datele statistice din China sau numărul de morţi din Italia", a adăugat economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bogdan Chirițoiu / Foto: Oana Pavelescu
Închis

Albania începe lupta cu turismul necontrolat

Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...

Fondul Proprietarea
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Steagul SUA / Foto: Freepik

De ce a scos Donald Trump România din programul Visa Waiver

Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...

SpaceX
Shein / sursa foto: Flickr.com / Focal Foto
Bursa / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Portul Shanghai
Arieratele bugetului general consolidat / Foto: Freepik
Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Transelectrica / FOTO: Facebook
Statistică / Foto: Freepik

pixel