Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Potrivit declaraţiilor făcute pentru Wall Street Journal de surse care au dorit să rămână anonime, Procuratura din Manhattan examinează împrumuturile solicitate de Trump pentru "clădirea sa emblemă", Trump Tower, situată pe Fifth Avenue, precum şi pentru un zgârie-nori în stil artdeco din districtul financiar din New York, Trump International Hotel and Tower (situat în Columbus Circle), şi Trump Plaza, o clădire de apartamente de lux amplasată în Upper East Side.
Toate împrumuturile care sunt analizate au fost acordate de sucursale ale Ladder Capital Corp, un fond de investiţii imobiliare cu sediul la New York care, din 2012, i-a împrumutat lui Trump peste 280 de milioane de dolari pentru aceste patru clădiri, potrivit ziarului american.
Anchetarea imobilelor lui Trump se produce în timp ce Procuratura din Manhattan este implicată într-o bătălie judiciară pe tema declaraţiilor fiscale ale fostului preşedinte şi a altor informaţii financiare. Tribunalul Suprem din SUA a decis în iulie 2020 că firma contabilă a lui Trump trebuia să predea documentele solicitate, însă magnatul new-yorkez a făcut recurs în două rânduri. Deocamdată, tribunalul nu a anunţat dacă va admite sau nu apelul, astfel că solicitarea Procuraturii din Manhattan a rămas în coadă de peşte.
Între timp, Trump a declarat că ancheta privind activităţile sale financiare, condusă de procurorul Cyrus Vance, un democrat, este "o vânătoare de vrăjitoare", iar avocaţii fostului preşedinte au descris-o drept "o excursie de pescuit". În schimb, Vance afirmă că desfăşoară o anchetă complexă în privinţa unor presupuse fraude bancare comise de The Trump Organization, entitatea care regrupează companiile lui Trump.
Citește și Proces ISTORIC. Donald Trump, achitat de senatorii americani
În afara bunurilor sale imobiliare din Manhattan, procurorii anchetează şi imensa proprietate din Seven Springs, în comitatul new-yorkez Westchester, pe care - potrivit Wall Street Journal - Trump a cumpărat-o în 1995 cu suma de 7,5 milioane de dolari şi despre care a declarat în 2012, pe când încerca să o transforme într-un cartier rezidenţial de lux, că valora aproape 300 de milioane de dolari.
Evaluarea proprietăţii din Seven Springs de către Trump a mai făcut obiectul unei anchete de fraudă, realizată de biroul procurorului general din New York, Letitia James, care dorea să stabilească dacă The Trump Organization a supraevaluat valoarea proprietăţii în înscrisurile contabile anuale cu scopul de a obţine împrumuturi sau alte avantaje fiscale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...