Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
"Nu este ceea ce vrea această ţară", a declarat liderul conservator în privinţa unui eventual "no deal" devastator pentru economie. "Şi nu este ceea ce prietenii şi partenerii din UE vor de la noi. De aceea am mari speranţe că nu acesta va fi rezultatul" negocierilor, a adăugat el, în cadrul unei întâlniri cu comitetul de legătură, în care sunt reuniţi preşedinţii diferitelor comisii parlamentare.
Boris Johnson a refuzat totuşi să cedeze teren asupra proiectului de lege care revine parţial asupra angajamentelor luate în cadrul acordului care reglementează ieşirea Regatului Unit din UE la sfârşitul lui ianuarie.
Acest text, care conform guvernului său încalcă dreptul internaţional, a depăşit luni un prim obstacol în Parlamentul britanic în pofida frondei unei părţi a taberei conservatoare, fiind aprobat cu 340 de voturi pentru şi 263 împotrivă. Continuarea parcursului parlamentar al acestui proiect de lege privind piaţa internă se anunţă totuşi mai nesigură, comentează AFP.
Blocadă ALIMENTARĂ! Supărat, premierul britanic tună și fulgeră
Ameninţând cu o acţiune în justiţie, europenii au dat termen Londrei până la sfârşitul lunii pentru a-şi retrage dispoziţiile controversate, care repun în discuţie regulile vamale pentru Irlanda de Nord menite în special să evite restabilirea unei frontiere fizice în Republica Irlanda, membră a UE, şi provincia britanică.
"Prefer să avem protecţii care garantează integritatea acestei ţări şi protejează împotriva unei potenţiale rupturi a Regatului Unit", a insistat el. Johnson a estimat că europenii au "eşuat în mod clar" în garantarea absenţei unei "blocade" în schimburile între Irlanda de Nord şi Marea Britanie în cazul unui "no deal" la finalul perioadei de tranziţie care se încheie la sfârşitul lui 2020.
În acest context, europenii şi britanicii încearcă în continuare să negocieze un acord privind viitoarea lor relaţie comercială. Însă ultimele discuţii nu au dus la progrese majore.
Cele două părţi au afirmat că un acord ar trebui să fie încheiat în octombrie pentru a evita un "no deal", care s-ar traduce de la 1 ianuarie prin taxe vamale între Regatul Unit şi blocul european şi ar risca să agraveze criza provocată de coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Favoriți în sondaje,...
România, în fruntea producției...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...