Tulpina AFRICANĂ a SARS-CoV-2 îi ÎNGROZEȘTE pe medici. E de RĂU
21 ian, 11:06, de  Simona Haiduc
În ultimele săptămâni au apărut mai multe variante, iar partea proastă este că fiecare dintre ele vin cu un grup de mutații genetice, spre disperarea oamenilor de știință, care se tem în privința gradului de contagiozitate a virului, dar și de posibilitatea ca, în noua lui veriune, coronavirusul ar putea păcăli sistemul imunitar al omului și ar putea supraviețui inclusiv unui vaccin.
O variantă care a învățat să evite obstacolele
O variantă care a învățat să evite obstacolele

Aceste noi variante, găsite în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, prezintă mutații în proteina spike a virusului ce permite acestuia să se atașeze la celulele umane și, prin urmare, joacă un rol cheie în răspândirea infecțiilor.

Există însă o mutație, cunoscută sub numele de E484K și identificată în versiunile care circulă în Africa de Sud și Brazilia, dar nu și în Regatul Unit, care îi sperie literalmente pe experți.

Într-un nou studiu, cercetătorii sud-africani au analizat varianta 501Y.V2. Astfel, ei au descoperit că această versiune este rezistentă la anticorpii neutralizanți acumulați de la o infecție anterioară, dar au spus că sunt necesare mai multe cercetări privind eficacitatea altor segmente ale răspunsului imun.

Citește și Vaccinul COVID-19 de la Pfizer.Este ceva ce nu s-a spus

„Demonstrăm că linia 501Y.V2, ce conține nouă mutații de ”țepi” și care s-a răspândit rapid în Africa de Sud în a doua jumătate a anului 2020, este foarte rezistentă la anticorpii neutralizanți generați infecția anterioară, originală”, au explicat autorii studiului. 

În opinia lor, acest lucru sugerează că, deși mulți oameni au fost deja infectați cu SARS-CoV-2 în întreaga lume și se crede că au acumulat un anumit nivel de imunitate, noile variante precum 501Y.V2 cresc semnificativ riscul de reinfectare. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro