Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
"Am discutat toate problemele. Executivul a promis că ordonanţa va fi dată joi sau vineri, în prima şedinţă de Guvern după venirea în ţară a premierului Viorica Dăncilă", a spus Ştefănescu, la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii Executivului. În acest context, protestul transportatorilor s-a încheiat în jurul orei 11:45, deşi aceştia avea autorizaţie până la ora 15:00.
La discuţiile cu transportatorii au participat secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şeful Cancelariei prim-ministrului, Costin Mihalache, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale, precum şi reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).
Citește și: UBER și Taxify ar putea fi interzise în România Document
"Discuţiile au vizat măsurile necesare pentru combaterea pirateriei în sectorul transportului rutier şi reglementarea unor activităţi de transport persoane. În cadrul consultărilor, s-a agreat preluarea mai multor propuneri ale patronatelor din transportul rutier în proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier, precum şi de modificare a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, elaborat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Transporturilor. Una din aceste propuneri vizează eliminarea sintagmei "în mod repetat" din legea taximetriei, modificare menită să contribuie la înlăturarea "pirateriei" din transportul de persoane. De asemenea, s-a convenit trecerea activităţii de rent a car la Autoritatea Rutieră Română şi asupra prelungirii programului de transport interjudeţean de persoane", se menţionează în comunicat.
Proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier a fost publicat pentru consultare în data de 1 martie pe site-urile celor două ministere şi se află pe circuitul de avizare interministerială, urmând să fie aprobat în următoarea şedinţă de Guvern, se precizează în comunicatul Executivului.
Transportatori rutieri membri ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au protestat joi dimineaţa în Piaţa Victoriei pentru îndepărtarea falşilor transportatori de pe drumurile naţionale şi trecerea activităţii de rent-a-car la Ministerul Transporturilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...