UE a aprobat! Totul despre regimul de roaming până în anul 2032

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
UE a aprobat! Totul despre regimul de roaming până în anul 2032
UE a aprobat! Totul despre regimul de roaming până în anul 2032
În urma reuniunii Parlamentului European, Consiliul European a aprobat luni prelungirea regimului de roaming la preţurile de pe piaţa naţională până în 2032, informează un comunicat de presă al Consiliului European.

După expirarea actualului Regulament privind roamingul (la 30 iunie 2022), cetăţenii vor putea continua să efectueze apeluri, să trimită mesaje şi să navigheze pe internet atunci când călătoresc în alte ţări ale UE, fără costuri suplimentare.

Regulamentul revizuit privind roamingul ajustează tarifele cu ridicata maxime pentru a asigura faptul că furnizarea serviciilor de roaming cu amănuntul la preţurile de pe piaţa naţională este sustenabilă pentru operatorii din întreaga UE. Acesta sporeşte transparenţa în ceea ce priveşte serviciile care pot face obiectul unor costuri suplimentare şi, în acelaşi timp, îi va proteja pe clienţi de şocurile unor facturi cauzate de roamingul accidental în reţelele de telefonie mobilă nonterestre atunci când se află pe feriboturi sau în avioane.

Politica utilizării rezonabile, care este menită să prevină roamingul permanent, va continua. Comisia poate sugera modificări ale acesteia după o analiză aprofundată a pieţei şi o evaluare corespunzătoare a impactului potenţial.

Curs valutar BNR. LEUL a crescut în raport cu EURO

Regulamentul revizuit include de asemenea măsuri menite să asigure o bună experienţă a clienţilor în ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi accesul la serviciile de urgenţă, inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale.

Comisia va monitoriza situaţia şi, dacă este cazul, va prezenta o nouă propunere legislativă pentru a reglementa plafoanele tarifelor cu ridicata şi, eventual, alte aspecte ale pieţei serviciilor de roaming.

În urma aprobării astăzi de către Consiliu a poziţiei Parlamentului European, actul legislativ este adoptat. După semnarea de către preşedintele Parlamentului European şi de către preşedintele Consiliului, actul legislativ se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi va intra în vigoare la 1 iulie 2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel