UE a exportat în 2017 automobile electrice de aproape 5 miliarde de euro
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Planul de îmbunătăţire a eficienţei energetice
Planul de îmbunătăţire a eficienţei energetice
Principalele destinaţii pentru vehiculele electrice şi hibride în funcţie de valoarea exporturilor au fost, în 2018, Norvegia (39%), SUA (23%) şi China (10%), în timp ce importurile în UE au venit în principal din Coreea de Sud (48%), Japonia (35%) şi SUA (10%).

Cei mai mari exportatori din UE de vehicule electrice şi hibride către ţări din afara blocului comunitar au fost anul trecut Germania (64%), Suedia (13%) şi Marea Britanie (10%). Aceste trei state sunt şi în top patru al principalilor importatori de maşini electrice şi hibride din afara UE: Germania (26%), Belgia şi Suedia (ambele cu 16%) şi Marea Britanie (15%).

Datele Eurostat publicate săptămâna aceasta arată că, în 2017, erau înmatriculate în Uniunea Europeană 262 milioane de maşini iar aproximativ două milioane (0,8%) din acestea erau vehicule electrice sau hibride care pot fi acţionate în combinaţie cu un motor pe benzină sau pe motorină.

Citește și: Topul țărilor UE cu cele mai multe mașini electrice

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile date, există cinci ţări în care mai mult de 1% din vehiculele înmatriculate în 2017 erau electrice sau hibride: Suedia (2,4%), Polonia (1,9%), Marea Britanie (1,5%), Franţa (1,4%) şi Belgia (1,2%). În opt ţări, sub 1% din vehiculele înmatriculate erau electrice sau hibride: Luxemburg, Finlanda, Austria, Cipru, Estonia, Spania, Lituania şi Portugalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel