UE trebuie să urgenteze sprijinul fermierilor. Liderii țărilor membre fac presiuni
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fermieri / sursa foto: Wikimedia Commons
Fermieri / sursa foto: Wikimedia Commons
Liderii țărilor din europene vor îndemna UE să elaboreze rapid mai multe măsuri de sprijinire a fermierilor, ca răspuns la lunile de proteste ale lucrătorilor agricoli furioși, se arată în proiectul de concluzii pentru un summit al liderilor blocului comunitar.

UE a atenuat deja unele politici de mediu ca răspuns la protestele violente, dar, în contextul în care agricultorii au ieșit în stradă săptămâna aceasta în Belgia și Franța, Bruxelles-ul este presat să facă mai mult.

Proiectul de concluzii pentru summitul UE din 21-22 martie, consultat de Reuters, arată că liderii țărilor UE intenționează să ceară Comisiei Europene să lucreze fără întârziere la "toate măsurile posibile pe termen scurt, inclusiv la cele care vizează reducerea sarcinii administrative și realizarea unei simplificări pentru agricultori".

De asemenea, UE ar trebui să ia măsuri pentru a consolida poziția agricultorilor în lanțul de aprovizionare cu alimente și să se asigure că aceștia pot obține un venit echitabil, se arată în proiect.

După ce a retras deja o lege privind reducerea pesticidelor și a moderat unele măsuri de protecția mediului, UE analizează noi propuneri pentru a reduce presiunile asupra agricultorilor europeni, inclusiv reducerea inspecțiilor agricole și posibilitatea de a scuti fermele mici de anumite standarde de mediu.

Criza din acest sector survine în contextul în care Europa se confruntă cu avertismente tot mai grave din partea oamenilor de știință cu privire la daunele pe care le provoacă agricultura industrială asupra mediului și la necesitatea urgentă de a proteja natura în contextul agravării schimbărilor climatice.

Agenția Europeană de Mediu a declarat săptămâna aceasta că actualele politici alimentare ale UE nu reușesc să abordeze riscurile legate de schimbările climatice.

Agenția a sugerat ca Europa să ia în considerare politici care să încurajeze reducerea creșterii animalelor, deoarece trecerea la proteine vegetale ar putea ajuta fermierii să reducă dependența de importurile de hrană pentru animale și să utilizeze mai puțină apă, o resursă din ce în ce mai limitată din cauza schimbărilor climatice în sudul Europei, afectat de secetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel