Brânză, chefir și vodcă din zer: cum își sabotează România propria industrie a laptelui
Președintele Asociației...
UE a atenuat deja unele politici de mediu ca răspuns la protestele violente, dar, în contextul în care agricultorii au ieșit în stradă săptămâna aceasta în Belgia și Franța, Bruxelles-ul este presat să facă mai mult.
Proiectul de concluzii pentru summitul UE din 21-22 martie, consultat de Reuters, arată că liderii țărilor UE intenționează să ceară Comisiei Europene să lucreze fără întârziere la "toate măsurile posibile pe termen scurt, inclusiv la cele care vizează reducerea sarcinii administrative și realizarea unei simplificări pentru agricultori".
De asemenea, UE ar trebui să ia măsuri pentru a consolida poziția agricultorilor în lanțul de aprovizionare cu alimente și să se asigure că aceștia pot obține un venit echitabil, se arată în proiect.
După ce a retras deja o lege privind reducerea pesticidelor și a moderat unele măsuri de protecția mediului, UE analizează noi propuneri pentru a reduce presiunile asupra agricultorilor europeni, inclusiv reducerea inspecțiilor agricole și posibilitatea de a scuti fermele mici de anumite standarde de mediu.
Criza din acest sector survine în contextul în care Europa se confruntă cu avertismente tot mai grave din partea oamenilor de știință cu privire la daunele pe care le provoacă agricultura industrială asupra mediului și la necesitatea urgentă de a proteja natura în contextul agravării schimbărilor climatice.
Agenția Europeană de Mediu a declarat săptămâna aceasta că actualele politici alimentare ale UE nu reușesc să abordeze riscurile legate de schimbările climatice.
Agenția a sugerat ca Europa să ia în considerare politici care să încurajeze reducerea creșterii animalelor, deoarece trecerea la proteine vegetale ar putea ajuta fermierii să reducă dependența de importurile de hrană pentru animale și să utilizeze mai puțină apă, o resursă din ce în ce mai limitată din cauza schimbărilor climatice în sudul Europei, afectat de secetă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele Asociației...
Plenul Senatului a dezbătut...
Perspectiva unei avalanșe de...
Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...
Un început de an dificil pentru...
Analiștii HSBC identifică mai multe scenarii în care...
Cele trei state reprezintă 20%...
Acest avertisment vine în...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Polonia se pregătește să încheie un acord cu Statele...
România își acoperă integral...
Valoarea tichetelor de masă...
Autoritățile italiene...
Consilierul prezidențial Cosmin...
Guvernul reduce impozitul pe construcții la 0,5% pentru...
Guvernul intervine în regimul...
Guvernul introduce un nou...
Dorin Cojocaru vine, luni, în...
În luna februarie 2025, s-au...
Rusia și SUA au început...
Roșiile românești au revenit în...
România redeschide cea mai mare...
Cotaţia aurului a atins un nivel record.
Președintele Donald Trump a...
Tehnologia bateriilor se pregătește de un salt major,...
Cele mai mari firme care se...