Acum un al dolilea miliardar își vinde din acțiuni. Este vorba despre Richard Branson care a vândut acțiuni Virgin Galactic Holdings Inc. în valoare de 300 de milioane de dolari, folosindu-se din nou de cel mai mare activ al său listat la bursă pentru a susține un imperiu de afaceri care a avut de suferit în timpul pandemiei de coronavirus.
Miliardarul s-a debarasat de 15,6 milioane de acțiuni - aproximativ 6% din compania de călătorii spațiale - prin intermediul unei companii pe care o controlează, rămânând cu o participație de 11,9%, potrivit unui document de reglementare.
Unde vor merge banii
Încasările vor susține afacerile de călătorie și de agrement ale lui Branson, precum și pentru a ajuta la dezvoltarea unor noi proiecte și a celor existente, a declarat un reprezentant al Virgin Group. Miliardarul în vârstă de 71 de ani rămâne cel mai mare acționar al Virgin Galactic, cu o participație în valoare de aproape 600 de milioane de dolari, pe baza prețului de închidere a acțiunilor sale de luni.
Cel mai excentric miliardar cere mila guvernului de la Londra
Brandul Virgin, fondat de Branson în 1970 ca retailer prin corespondență, s-a transformat între timp în peste 40 de afaceri în întreaga lume - de la case de discuri la băuturi răcoritoare sau banca britanică Virgin Money UK Plc.
Palihapitiya, președinte și un alt mare deținător al firmei de turism spațial, a vândut în martie 213 milioane de dolari în acțiuni Virgin Galactic.
Acțiunile Virgin Galactic s-au prăbușit cu 20% în acest an, parțial din cauza întârzierilor pentru începerea zborurilor sale comerciale. Cu toate acestea, acțiunile au crescut cu peste 60% de când firma a început să se tranzacționeze public, după ce a fuzionat în 2019 cu o companie de achiziții înființată de Chamath Palihapitiya.
Când vor începe călătoriile regulate în spațiu
Prin această mișcare, vânzările totale ale Virgin Galactic ale lui Branson depășesc 1 miliard de dolari de la izbucnirea crizei Covid-19, potrivit datelor compilate de Bloomberg. El a vândut acțiuni în valoare de 300 de milioane de dolari în august și 150 de milioane de dolari cu patru luni mai devreme, după ce a strâns peste 300 de milioane de dolari în prima jumătate a anului 2020. El are o avere netă de aproximativ 6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
Virgin Galactic, cu sediul în Las Cruces, New Mexico, se așteaptă să transporte pasageri plătitori în spațiu de trei ori pe lună în 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Reputaţia autoproclamată de...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...