Fluvoxamina este utilizată în prezent pentru a trata afecțiuni de sănătate mintală, cum ar fi depresia și tulburările obsesiv-compulsive, și este prescrisă în siguranță ca tratament de aproape 30 de ani. A fost aleasă pentru a fi studiată ca potențial tratament pentru Covid-19 datorită proprietăților sale antiinflamatorii, scrie Bloomberg.
Puțin sub 11% dintre pacienții cărora li s-a administrat fluvoxamină de două ori pe zi timp de 10 zile au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență timp de cel puțin șase ore sau au fost spitalizați. Acest lucru se compară cu aproape 16% dintre cei cărora li s-a administrat un placebo, în cadrul unui studiu efectuat pe aproximativ 1.500 de pacienți.
Pastila, vândută inițial sub numele de marcă Luvox, nu este la fel de puternică precum noul antiviral al Merck & Co. conceput special pentru tratarea Covid-19, care a redus la jumătate spitalizările și decesele. Cu toate acestea, este semnificativ mai ieftină.
Fluvoxamina este unul dintre cele opt tratamente reproduse pe care studiul TOGETHER le investighează pentru tratarea Covid-19. Studiul antidepresivului a început în ianuarie cu o cohortă de adulți brazilieni care erau simptomatici, care fuseseră testați pozitiv pentru Covid-19, nu erau vaccinați și aveau cel puțin un factor de risc ridicat.
Covid-19. De ce un antidepresiv ar putea fi utilizat în tratarea bolii
"Rezultatele noastre sunt în concordanță cu studiile anterioare, mai mici. Având în vedere siguranța, tolerabilitatea, ușurința de utilizare, costul redus și disponibilitatea pe scară largă a fluvoxaminei, aceste rezultate pot avea o influență importantă asupra ghidurilor naționale și internaționale privind managementul clinic al Covid-19", a declarat brazilianul Gilmar Reis.
Există unele limitări potențiale ale utilizării medicamentului pentru Covid-19, inclusiv necesitatea de a identifica persoanele cu risc ridicat în stadiile incipiente ale infecției pentru ca fluvoxamina să fie eficientă în prevenirea spitalizării.
Penny Ward, profesor invitat în domeniul medicinei farmaceutice la King's College London, a declarat că studiul este promițător deoarece produsul este ieftin și ar putea fi disponibil pe scară largă, adăugând în același timp că "impactul asupra rezultatelor mai grave rămâne incert".
Ea a precizat că majoritatea pacienților din studiu nu au fost vaccinați, astfel încât deocamdată nu este clar cât de bine ar funcționa medicamentul pentru a atenua infecțiile și bolile care apar la persoanele imunizate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Adrian Câciu, ministrul...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
Gazprom anunță că livrează gaze...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...
Cifra de afaceri din comerţul...
Metrorex a semnat joi, cu CEC...
Programele Rabla și Rabla Plus,...
Pe măsură ce viitorul...
Lucara Diamond Corp. a anunțat...
Președintele Klaus Iohannis a declarat că va chema la...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Un jurnalist britanic a șocat...
Administrația Fondului pentru...