Un medicament pentru artrită salvează viețile bolnavilor de Covid-19
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Specialiștii cred că sute de vieți ar putea fi salvate în următoarele săptămâni după ce s-a constatat că un medicament pentru artrită reduce riscul de deces al celor cu forme grave de Covid, cu 24%.

De asemenea, s-a constatat că medicamentul reduce cu până la zece zile timpul pe care pacienții cu boli critice l-au petrecut în terapie intensivă.

Este vorba despre tocilizumab despre care guvernul de la Londra spune că ar putea contribui în mod semnificativ la reducerea presiunilor asupra spitalelor în următoarele săptămâni și luni, deoarece sistemul de sănătate se confruntă cu o creștere rapidă a cazurilor de Covid, alimentată de o nouă variantă mai transmisibilă a virusului.

Medicamentul costă între aproximativ 828 de €, o doză depinzând de greutatea corporală. Pentru fiecare 12 pacienți care o primesc, se va salva o viață, indică datele studiilor.

Covid-19. Vaccinul cu NANOPARTICULE, mai sigur și mai simplu de produs

Anthony Gordon de la Imperial College London, care a condus studiul, a declarat că: „Acesta este un efect important iar rezultatele sunt cu adevărat importante și cu adevărat interesante și dorim să le împărtășim cât mai repede posibil”.

Aproximativ 93% dintre pacienții din studiu au luat, de asemenea, dexametazonă, un steroid ieftin deja dovedit că salvează viețile pacienților cu Covid grav bolnavi, ceea ce sugerează că tocilizumab și sarilumab prezintă un beneficiu suplimentar.

Tocilizumab și sarilumab sunt medicamente imunosupresoare, utilizate în mod normal pentru tratarea artritei reumatoide. Acestea aparțin unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antagoniști ai receptorilor IL-6. Se crede că acestea pot diminua „furtuna de citokine” - o reacție exagerată a sistemului imunitar care afectează pacienții cu forme grave de Covid, notează The Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel