Un miliardar de numai 22 de ani a cumpărat un celebru club britanic de fotbal
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Sunderland AFC
Sunderland AFC
Ultima dată când clubul de fotbal Sunderland AFC a provocat  senzație dincolo de granițele Marii Britanii involuntar s-a petrecut în 2017.

Echipa din divizia a doua de atunci a fost însoțită de o echipă de filmare timp de un întreg sezon. Documentarul ”Sunderland 'Til I Die”, difuzat pe Netflix, urma să devină un mare succes de marketing. Dar în timpul campionatului totul a mers prost. Fanii și telespectatorii serialului au trebuit să urmărească modul în care campionii englezi de șase ori au retrogradat din nou și au trecut în divizia a treia, scrie Bild.

Pentru tradiționalul club din nord-vestul Angliei, vremurile mai bune par să se ivească din nou. Motivul este un miliardar în vârstă de numai 22 de ani: Kyril Louis-Dreyfus care a cumpărat clubul și vrea să îl readucă în Premier League.

Un oligarh rus dă în judecată trei publicații britanice. E supărat rău

"Abia aștept să încep treaba și cred că putem aduce Sunderland AFC înapoi în topul fotbalului englez", a spus Dreyfus. El a vrut să creeze o echipă care să joace un fotbal atractiv: ”Fanii ar trebui să iubească echipa din nou. În mijlocul unei pandemii, sunt conștient de situația dificilă în care se află clubul. Dar sunt ferm convins că pot aduce Sunderland înapoi la nivelul superior al fotbalului englez. Sunt foarte nerăbdător”.

Numele Louis-Dreyfus nu este străin de fotbalul mondial. Kyril este fiul fostului proprietar al Olympique Marseille, Robert Louis-Dreyfus. Mulți ani a fost unul dintre cei mai influenți bărbați din fotbalul mondial. Robert Louis-Dreyfus, care a murit de leucemie în 2009 la vârsta de 63 de ani, a transformat din nou compania Adidas într-un brand global în perioada în care a avut calitatea de CEO a companiei între anii 1993 până în 2001. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel