Experții militari occidentali care dezvoltă această tehnologie cred că aceasta ar putea permite Ucrainei să copleșească anumite poziții rusești cu ajutorul vehiculelor fără pilot, au declarat sursele pentru Bloomberg. Dronele ar putea fi trimise Ucrainei în câteva luni, au mai spus aceștia, avertizând totodată că termenul ar putea totuși să se prelungească.
Dronele au devenit din ce în ce mai importante în războiul dintre Rusia și Ucraina, pe măsură ce conflictul împlinește doi ani, iar la nivel mondial se desfășoară o cursă pentru dezvoltarea de noi tehnologii care ar putea modela viitorul războiului. Rusia își intensifică propria producție internă de drone de luptă pentru a sprijini invazia și primesc provizii semnificative de la aliatul său Iran.
O coaliție de aliați ai Ucrainei s-a angajat să livreze un milion de drone țării, în decurs de un an, iar armata a declarat că a folosit drone navale pentru a distruge o navă de război rusă în Marea Neagră săptămâna trecută. În ianuarie, oficiali de la Casa Albă s-au întâlnit cu companii din domeniul apărării pentru a discuta despre tehnologii inovatoare pe câmpul de luptă care ar putea ajuta Ucraina în încercarea sa de a combate invazia Rusiei.
Accentul pus pe drone vine în contextul în care Ucraina se confruntă cu lipsa artileriei, situație care ar putea deveni atât de critică în următoarele trei luni încât armata ar putea fi nevoită să decidă să se concentreze pe un front de război mai restrâns. Ucraina a anunțat sâmbătă că se retrage din Avdiivka, după o bătălie care a durat luni de zile.
Cancelarul german Olaf Scholz a crescut presiunea asupra aliaților europeni pentru a crește ajutorul militar acordat Ucrainei, folosind un discurs la Conferința de Securitate de la Munchen pentru a avertiza asupra costului politic și financiar al unei victorii rusești.
În timp ce noile capacități ale dronelor nu înlocuiesc nevoia urgentă de obuze, acestea pot ajuta la atenuarea unei părți din acest deficit și pot crea o nouă dinamică pe câmpul de luptă, au declarat oamenii.
Dronele dotate cu inteligență artificială ar fi desfășurate în flote mari, comunicând între ele pentru a ținti pozițiile inamice fără să fie nevoie ca fiecare dintre ele să fie controlată de un operator uman, a declarat una dintre persoane.
Vorbind la Munchen, președintele ucrainean Volodomir Zelenski a cerut aliaților săi să îi furnizeze mai multe arme cu rază lungă de acțiune și artilerie. "Menținerea Ucrainei într-un deficit artificial de muniție pentru artilerie și arme cu rază lungă de acțiune îi permite lui Putin să se adapteze la intensitatea actuală a războiului", a declarat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...