Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Însă noi cercetări efectuate la Universitatea din Georgia aduc o rază de speranță. Este vorba despre o nouă terapie viabilă pentru combaterea bolii care a provocat peste 4 milioane de vieți în întreaga lume.
Studiul, care a fost publicat în revista Nature's Scientific Reports, spune că probenecidul are proprietăți antivirale largi, făcându-l un candidat principal pentru combaterea nu numai a infecției cu SARS-CoV-2, ci și a altor virusuri respiratorii comune și mortale, cum ar fi VRS (virus respirator sincițial) și gripa.
Probenecidul este un medicament aprobat de autoritățile americane este utilizat în principal pentru tratarea gutei și este deja disponibil pe scară largă în SUA. Medicamentul este pe piață de peste 40 de ani și are efecte secundare minime.
”Nu există cu adevărat niciun medicament pentru a lupta în siguranță împotriva acestor viruși”, a spus Ralph Tripp, autorul principal al studiului și GRA Eminent Scholar of Vaccine and Therapeutic Studies din UGA's College of Veterinary Medicine. "Acest antiviral funcționează pentru toate virusurile respiratorii ARN pe care le-am testat, inclusiv SARS-CoV-2. RSV, coronavirus și gripa circulă toate în același sezon. Concluzia este că puteți reduce infecțiile și bolile folosind acest medicament care se administrează oral."
Blocarea reproducerii virale
Virușii funcționează prin cooptarea propriilor celule ale unei persoane pentru a reproduce și a produce mai mult din virus. Probenecidul blochează procesul de replicare, împiedicând virusul să infecteze celulele individului.
În dezvoltarea clinică a companiei farmaceutice TrippBio, Ralph Tripp a arătat că medicamentul funcționează ca profilactic înainte de expunerea la virus și ca tratament post-expunere la modelele animale, împotriva SARS-CoV-2 și a gripei. De asemenea, medicamentul s-a dovedit eficient în combaterea VRS in vitro, iar studiile in vivo sunt în curs.
IBUPROFEN și boala covid-19. Ce s-a spus a fost FALS
Deși medicamentul ar fi utilizat în principal după ce o persoană a fost depitată pozitiv la virus, descoperirile profilactice înseamnă că persoanele care știu că ar putea fo expuse ar putea, de asemenea, să ia medicamentul pentru a preveni îmbolnăvirea.
Opțiuni de tratament anti-COVID-19, limitate
Tratamentele curente pentru pacienții cu forme grave de COVID-19, remdesivir și anticorpi monoclonali, pot fi administrate numai prin perfuzii. Și până când un pacient cu COVID are nevoie de ele, adesea este prea târziu.
„Aceste tratamente au văzut o anumită eficacitate împotriva SARS-CoV-2, dar sunt foarte scumpe și foarte greu de găsit”, a spus Tripp. "În realitate, există doar o mână de opțiuni care pot fi utilizate de fapt din cauza costului, a utilizării restricționate de administrarea intravenoasă și a lipsei accesului. Acest lucru nu este foarte util pentru lume."
Probenecidul, pe de altă parte, este disponibil pe scară largă. Medicii de îngrijire primară ar putea prescrie o pastilă pacienților care ar putea să o ia de la farmacie.
Reutilizarea medicamentelor care sunt deja aprobate pentru a acționa împotriva unei alte probleme decât pentru care a fost create este obișnuită. De exemplu, remdesivirul a fost inițial destinat luptei împotriva virusului Ebola, dar când a arătat rezultate promițătoare în lupta împotriva coronavirusului, a fost înrolat în lupta împotriva COVID-19.
În plus față de prevenirea bolii, probenecidul poate crește, de asemenea, eficacitatea altor tratamente. Probenecidul este deja folosit pentru a crește potența unor antibiotice, deci este posibil ca medicamentul să funcționeze împreună cu alte tratamente COVID-19.
Acum, cercetătorii investighează ce doză de probenecid ar putea avea cel mai mare impact împotriva SARS-CoV-2. TrippBio urmează să înceapă studiile clinice ale medicamentului în cursul anului.
„SARS-CoV-2, RSV și gripa au un impact uriaș asupra sistemelor de sănătate din întreaga lume”, a spus Tripp. „Probenecidul are un puternic efect antiviral împotriva acestor viruși și funcționează în siguranță”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...