Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
O echipă de cercetători din Japonia a dezvoltat un vaccin care a reușit să ucidă un tip de virus al imunodeficienței umane (HIV) la macaci în timpul unui test timpuriu, sporind speranța în rândul celor peste 37,7 milioane de persoane care trăiesc cu HIV. Acest vaccin ar putea capăt pandemiei de SIDA, relatează ziarul japonez The Asahi Shimbun.
Testarea pe oameni ar putea începe în doar cinci ani.
Un vaccin împotiva SIDA
Din fericire, SIDA nu mai este o boală mortală atâta timp cât pacientul continuă tratamentul medicamentos; cu toate acestea, medicamentele actuale nu ucid virusul. În schimb, persoanele cu HIV iau o combinație de medicamente pentru a reduce cantitatea de virus din organism, cantitatea de virus din organism ajungând la niveluri nedetectabile.
Autoritățile germane, SFĂTUITE să renunțe la un VACCIN. Care este motivul
Deși reducerea cantității de virus din organism până la niveluri nedetectabile înseamnă că virusul nu mai poate fi transferat, cele mai eficiente medicamente de terapie antiretrovirală sunt încă incapabile să elimine complet virusul. Iar utilizarea pe termen lung a unor astfel de tratamente nu numai că este costisitoare, dar poate duce și la efecte secundare și la dezvoltarea unui virus rezistent la medicamente.
Cu toate acestea, situația ar putea începe să se schimbe. Oamenii de știință au creat un vaccin prin utilizarea unei bacterii specifice care stimulează răspunsul imunitar și apoi au asociat această bacterie cu un virus care cauzează SIDA care a fost slăbit.
Cei șapte subiecți testați, care fac parte dintr-o specie de macaci, au fost infectați cu HIV simian, dar testele nu au putut detecta efectiv virusul, potrivit studiului publicat în National Library of Medicine. Chiar și după ce a fost injectat cu un virus mai puternic, care ar fi putut fi letal, virusul a dispărut fără urmă la șase dintre cei șapte subiecți.
Cercetătorii încearcă acum să construiască un vaccin pentru oameni, folosind HIV de la pacienții care urmează un tratament medicamentos.
Și acesta nu este singurul efort notabil de a crea un vaccin împotriva HIV. Moderna a început recent testele pe oameni pentru vaccinul HIV bazat pe ARNm, care utilizează aceeași tehnologie ca și vaccinul COVID-19, utilizat pe scară largă.
La ora actuală se testează siguranța, răspunsurile imune și anticorpii. Unii experți spun că tehnologia ARNm schimbă regulile jocului ar putea să nu funcționeze atât de bine în cazul HIV, deoarece acesta suferă mutații mult mai rapide și se sustrage sistemului imunitar al organismului însă timpul va arăta dacă acest studiu va avea succes sau nu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...