Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
Vaccinul care a fost utilizat pentru a preveni tuberculoza este administrat personalului medical din Melbourne pentru a vedea dacă îi va proteja împotriva noului coronavirusului, notează Bloomberg.
Bacilul Calmette-Guerin, sau BCG, este fost folosit pe scară largă de aproximativ 100 de ani, cu o apreciere din ce în ce mai mare pentru beneficiile sale off-target. Nu numai că este o imunoterapie obișnuită pentru cancerul vezicii urinare în stadiu incipient, ci pare să antreneze și prima linie de apărare a imunității pentru a combate mai bine infecțiile.
Organizația Mondială a Sănătății spune că este important să știm dacă vaccinul BCG poate reduce boala la cei infectați cu coronavirus și încurajează grupurile internaționale să colaboreze la studiul condus de Nigel Curtis, șeful cercetării bolilor infecțioase, la Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch din Melbourne.
„Poate spori sistemul imunitar, astfel încât să se apere mai bine de o serie întreagă de infecții diferite, de o serie întreagă de viruși și bacterii într-un mod mult mai generalizat”, a spus Curtis, care este și profesor de boli infecțioase pediatrice la Universitate din Melbourne și șeful unității de boli infecțioase la Spitalul Regal pentru copii din oraș.
Citește și: Streinu-Cercel. Unde se asunde covid-19. E un virus parșiv
Cei 4.000 de lucrători din domeniul sănătății, care s-au oferit voluntar pentru a face parte din procesul de testare de șase luni din Australia, vor fi vaccinați aleator începând de astăzi, luni, 23 martie, împotriva gripei sezoniere și a TBC.
Vaccinul placebo nu va funcționa ca un control în acest caz, deoarece vaccinul provoacă de obicei o reacție localizată a pielii care lasă o cicatrice, ceea ce face evident că grupul a primit vaccinarea TB.
Deși vaccinul este unul ieftin și care este utilizat pentru a imuniza aproximativ 130 de milioane de nou-născuți în întreaga lume în fiecare an, poate oferi protecție unui grup mai larg de oameni, prioritatea este asupra lucrătorilor din sănătate care prezintă un risc mai mare de a fi infectați cu coronavirus în timp ce îngrijesc pacienți bolnavi.
„Trebuie să ne gândim la toate modalitățile posibile de a proteja lucrătorii din domeniul sănătății”, a spus Curtis. „Și va exista o nevoie specială de a reduce perioada de timp în care lucrătorii noștri din asistență medicală lipsesc.”
"Nu am face acest lucru dacă nu am crede că ar putea funcționa", a spus Curtis. „Nu putem garanta că acest lucru va funcționa. Și, desigur, singura cale de a afla este încercarea noastră. ”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...