Un val de falimente zguduie sectorul tech din Franța. Statutul Parisului ca hub tehnologic, sub semnul întrebării

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Paris. Foto: Mihai Ciobanu
Paris. Foto: Mihai Ciobanu
Creșterea numărului de falimente în sectorul start-up-urilor tech din Franța pune sub semnul întrebării statutul Parisului ca hub tehnologic european, relatează Reuters.

Numărul falimentelor în sectorul start-up-urilor tech din Franța este în creștere, potrivit unui studiu publicat marți, ale cărui concluzii ar putea afecta imaginea promovată de președintele Emmanuel Macron privind Parisul ca un centru tehnologic de referință în Europa și un motor esențial al economiei franceze, transmite Reuters.

În primul său mandat, Macron a prezentat campusul Station F din Paris drept un simbol al dezvoltării sectorului de start-up-uri tehnologice din Franța, iar summitul global de inteligență artificială organizat în februarie a atras angajamente de investiții de 110 miliarde de euro.

Cu toate acestea, grupul de cercetare din industrie ScaleX Invest a avertizat că studiul său indică o creștere a numărului de falimente în rândul start-up-urilor franceze din tehnologie, într-un context în care îngrijorările privind încetinirea economiei globale afectează piețele financiare.

Potrivit ScaleX Invest, 10,4% dintre cele 1.487 de start-up-uri tech analizate se confruntă cu un risc ridicat de faliment, iar numărul procedurilor de insolvență și faliment depășește totalul rundelor inițiale de finanțare de tip Serie A.

Un exemplu menționat în raport este Ynsect, companie care a depus anul trecut o cerere pentru un plan de protecție împotriva falimentului. Ynsect folosește roboți pentru producerea ingredientelor pe bază de insecte.

„Insolvența afectează din ce în ce mai multe companii mature. În medie, firmele care au intrat în insolvență au atras finanțări de 32,5 milioane de euro (35,4 milioane de dolari), de două ori mai mult decât cele din anii precedenți, dar tot nu au reușit să supraviețuiască”, a declarat Edouard Thibaut, director operațional al ScaleX Invest.

„Acest lucru subliniază faptul că condițiile mai stricte de finanțare și scăderea valorilor de piață îngreunează accesul la capital, chiar și pentru companiile bine finanțate,” a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com

pixel