Ungaria şi-a asigurat livrări de gaze pentru 2020

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Pretul gazelor pentru consumatorii casnici se liberalizează de la 1 iulie
Pretul gazelor pentru consumatorii casnici se liberalizează de la 1 iulie
Ungaria şi-a asigurat livrările de gaze pentru anul următor, chiar dacă Moscova şi Kievul nu vor reuşi să ajungă la un acord privind tranzitul gazelor naturale până la finalul anului, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după discuţiile pe care le-a avut cu directorul Gazprom, Alexei Miller, la Moscova.

"Astăzi am semnat un acord cu directorul Gazprom care asigură că grupul va aproviziona Ungaria cu gaze naturale anul următor indiferent dacă Rusia şi Ucraina vor semna un nou acord de tranzit", a declarat Peter Szijjarto. Potrivit acestuia, este posibil să apară o situaţie în care Rusia să înceteze să mai livreze gaze naturale Europei via Ucraina. "De aceea trebuie să ne pregătim pentru cel mai negativ scenariu atunci când planificăm aprovizionarea cu energie a ţării", a spus Szijjarto.

Cu privire la securitatea energetică pe termen lung a Ungariei, Szijjarto a spus că Guvernul de la Budapesta mizează pe o nouă rută sudică de aprovizionare cu gaze naturale. În prezent, Gazprom discută cu Bulgaria şi Serbia despre o posibilă livrare de gaze naturale spre Austria şi Ungaria via conducta TurkStream, a spus Szijjarto, care a promis că Ungaria va dispune de infrastructura necesară pentru această rută de aprovizionare încă de la începutul anului următor.

Rușii trebuie să aleagă

Referindu-se şi el la conducta TurkStream, directorul Gazprom, Alexei Miller a spus că grupul rus este în discuţii avansate cu Bulgaria, Grecia şi Serbia iar finalizarea noii rute de aprovizionare este "complet realistă".

Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia şi Turcia via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.

Citește și AUTOSTRĂZI. Românii dau în gropi, vecinii construiesc

Grupul rus Gazprom trebuie să aleagă una din cele două posibile rute pentru cea de a doua linie a TurkStream: prin Bulgaria sau Grecia. Până acum, gigantul rus nu a anunţat în mod oficial dacă a selectat vreuna dintre cele două rute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu

pixel