Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Franța a mai pierdut o piesă de prestigiu a industriei sale, comenta presa franceză informația privind această achiziție. Compania americană Titan Footwear va prelua emblematicul pantofar Clergerie, aflat în lichidare judiciară de la sfârșitul lunii martie și care a fost unul dintre ultimii care confecționau, în Franța, pantofi din piele adevărată. Produse de calitate, bine finisate, comode și cu viață lungă, subliniau, printre altele, ziarele.
"Administratorii judiciari sunt în favoarea propunerii Titan, întrucât este singura opțiune care va permite societății să evite lichidarea", se arată în decizia Tribunalului comercial din Paris. Compania californiană, specializată în încălțăminte "haute couture" și care a fost singura care și-a menținut oferta, ar urma să preia 45% din forța de muncă a Clergerie și să relocalizeze o parte din producție, care până acum a rămas în întregime la Romans-sur-Isère (Drôme), în fabrica istorică.
Titan Footwear dorește să "păstreze poziționarea" mărcii, a declarat Laurent Azoulai, avocatul cumpărătorului de la T&A Associés, o firmă specializată în acest tip de preluări. Azoulai a confirmat pentru AFP că Titan Footwear a cumpărat Clergerie pentru 700.000 de euro, cu "investiții inițiale (pentru relansarea afacerii și a brandului)" în valoare totală de 6,5 milioane de euro, potrivit termenilor ofertei înregistrate la jumătatea lunii iunie la Tribunalul Comercial din Paris și consultate de AFP. Titan Footwear, o filială a grupului californian Titan Industries, deține mărci precum Daniel X Diamond și Badgley Mischka, și afirmă că a realizat o cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de dolari până în 2022.
Compania s-a angajat să mențină 45% din personal, adică 59 din cei 134 de salariați, operând reduceri semnificative de personal, în special în rândul personalului tehnic (operatori de matlasare, prototipare, asamblare, retușare, finisare etc.) Dar această ofertă "poate fi îmbunătățită" cu păstrarea mai multor locuri de muncă, potrivit unei surse apropiate dosarului. "Ei s-au angajat să mențină forța de muncă timp de doi ani, dar ce vor face după aceea? Ne este teamă că vor păstra marca și vor produce totul în străinătate", a declarat Christophe Chanron, delegat sindical CFE-CGC, la Tribunalul Comercial din Paris.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Fabricanții europeni trimit în...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...