Vaccinurile anti-COVID-19 trebuie să fie OBLIGATORII! Sfatul experților

Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Recomandarea unor specialiști
Recomandarea unor specialiști
Academia Naţională de Medicină din Franţa a publicat marţi un comunicat în care afirmă că este indispensabil ca vaccinurile anti-COVID-19 să devină obligatorii pentru numeroase profesii şi ca adolescenţii şi copiii să fie vaccinaţi împotriva acestei maladii, deoarece astfel de măsuri reprezintă singura modalitate pentru a atinge "o imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia", informează AFP.

Deja evocată în urmă cu câteva luni în Franţa, chestiunea obligativităţii vaccinale se lovea în acea perioadă de penuria de vaccinuri şi de incertitudini legate de nivelul lor de eficacitate. "Dar, cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de COVID-19, vaccinurile omologate în prezent în Franţa (...) îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală", a considerat instituţia franceză.

"Măsurile individuale (gesturi-barieră) şi colective (interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, carantină) sunt incapabile să controleze pe termen lung" durata epidemiei de COVID-19, care este "de temut, în special din punct de vedere social", au argumentat membrii Academiei Naţionale de Medicină din Franţa.

Or, "dinamismul campaniei de vaccinare se va lovi de obstacolul format din cei care ezită şi cei care se opun vaccinării", două categorii estimate fiecare la 15% din populaţia Franţei, a adăugat instituţia.

Astfel, va fi "extrem de dificil să se obţină înainte de sfârşitul verii o rată de acoperire vaccinală care să asigure o imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia, adică 90% din populaţia adultă şi 80% din populaţia totală (care include şi minori)", au estimat membrii acestei instituţii cu rol consultativ, care se pronunţă în chestiuni de sănătate publică şi de etică medicală.

Citește și Fără vaccinuri COVID-19. Australienii au găsit altă SOLUȚIE

Considerând că "o astfel de obligativitate nu va putea fi instaurată decât într-o manieră progresivă", academia recomandă ca vaccinarea să devină mai întâi "exigibilă" pentru o serie întreagă de categorii profesionale, începând cu profesiile esenţiale (profesori, angajaţi din sănătate, poliţişti şi funcţionari publici, angajaţi ai serviciilor de aprovizionare cu alimente, apă, energie, bani în numerar şi materiale informatice).

Academia consideră că această obligativitate va trebui să fie aplicată şi pentru "activităţile profesionale care implică un contact cu publicul" (magazine, restaurante, hoteluri, stabilimente culturale şi sportive), "în prealabil tuturor activităţilor ce implică deplasări sau reuniuni" (călătorii internaţionale, cure termale, evenimente asociative), studenţilor "înainte de deschiderea anului universitar 2021" şi donatorilor de sânge.

Potrivit instituţiei menţionate, "vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 a adolescenţilor şi a copiilor ar trebui să fie avută în vedere imediat după ce protocoalele de vaccinare vor fi omologate pentru aceste grupe de vârstă", în pofida faptului că "maladia COVID-19 este în general benignă pentru tineri", întrucât această extindere a vaccinării este "necesară pentru dobândirea imunităţii colective". În Franţa sunt obligatorii 11 vaccinuri pentru nou-născuţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com

pixel