Vănătorii de comori vor să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Vănătorii de comori vor să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler
Vănătorii de comori vor să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler
Un grup intenționează să dezgroape 48 de lăzi cu aur care au aparținut lui Hitler și care zac ascunse sub un palat din Polonia, folosit de naziști ca bordel.

O echipă de vânători de comori, de la Fundația Silesian Bridge, au de gând să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler, care valorează jumătate de miliard de euro și care sunt ascunse sub palatul folosit de naziști ca bordel din Minkowskie, Polonia. 

Cele 10 tone de aur au fost furate de ofițerul nazist Heinrich Himmler pentru a crea cel de-al patrulea Reich. Comoara ar include și misteriosul tezaur ”Aurul de la Breslau” care a dispărut acum mult timp, de la sediul Poliției din Cracovia.

Experții au determinat locația comorii după ce au analizat documente secrete, inclusiv o hartă a unui ofițer nazist și o hartă primită de la moștenitorii unor partizani ai Reich-ului, care făceau parte dintr-un ordin secret vechi de 1000 de ani. 

În jurnalul scris de unul dintre ofițerii naziști sunt prezentate detalii clare despre locul unde au fost ascunse cuferele cu aur. 

Moștenitorii naziștilor au oferit aceste documente pentru a contribui la revendicarea patrimoniului furat de naziști, în lungul drum către reconciliere. 

Naziștii transformaseră palatul în bordel. ”Se credeau niște zei”.

”Von Stein obișnuia să stea la palatul Minkowskie pentru că avea o amantă acolo, locația era vizitată de mai mulți ofițeri naziști și folosită ca bordel. Se credeau niște zei”, precizează directorul Fundației, Roman Furmaniak.

Un document mai puțin obișnuit este o scrisoare de dragoste pe care un ofițer pe nume von Stein a trimis-o iubitei sale Inge, și căreia îi lasă în grijă toate cele 48 de de cufere. 

”Dragă Inge îți încredințez ție toate cele 48 de cufere de la Reichsbank, doar tu ști unde zac ascunse”, notează von Stein în scrisoarea sa.

Rolul cheie jucat de o femeie în păstrarea comorii, un secret

Inge a avut un rol cheie în păstrarea secretă a locației comorii. După invazia rușilor, Inge s-a ascuns o vreme în pădure, iar când a revenit la palat, a văzut că nimic nu fusese deranjat.

Fosta amantă și-a ascuns identitatea în timpul timpul guvernării sovietice, s-a căsătorit cu un bărbat rus și a vegheat în secret asupra comorii până când a murit, la vârsta de 60 de ani.

”A opta minune a Lumii”, o altă comoară de negăsit

Regimul fascist a furat în total 600.000 de piese de artă din toată Europa, în valoare de miliarde de euro.

Multe dintre acestea rămân pierdute, una dintre ele este ”Camera de Chihlimbar”, ce cuprinde panourile de chihlimbar care decorau salonul construit în secolul al XVIII-lea de Regele Prusiei, o operă de artă supranumită ”a opta minune a Lumii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel