Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
De asemenea, se prognozează episoade de instabilitate atmosferică în care vor apărea ploi abundente pe arii extinse sub formă de aversă. Aceste informații provin din prognoza de specialitate a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 10 - 23 iulie, publicată luni.
Citeşte şi: Vestea zilei pentru români. Nou serviciu: reduceri şi gratuităţi
În Banat, pe tot parcursul intervalului vremea va fi călduroasă, dar vor fi şi perioade cu caniculă mai ales la câmpie (12-13 iulie, 16-19 iulie), când vor fi temperaturi maxime medii de 36 - 38 de grade, iar în restul intervalului media acestora va fi de 32 - 34 de grade. Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18 - 20 de grade, cu excepţia primelor şi ultimelor nopţi din
interval când aceasta va fi de 16 - 17 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă. Totuşi, în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.
În Crişana, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, când se vor înregistra temperaturi maxime medii de 30 - 32 de grade, dar se estimează şi perioade caniculare (12-13 iulie şi 16-19 iulie), când media acestora să fie de 34 - 36 de grade. Media minimelor termice va fi de 18 - 19 grade, mai puţin în nopţile din 11, 12, 15, 16 iulie şi în perioada
21-23 iulie, când aceasta se va situa în jurul valorii de 16 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, totuşi în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice local mai intense şi cu cantităţi de apă mai însemnate, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.
În Transilvania, vor fi fluctuaţii termice de-a lungul intervalului de referinţă. Astfel, în 12 şi 13 iulie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va creşte până în 14 iulie spre valori de 31 - 33 de grade, ulterior va scădea spre 29 - 30 de grade, iar va creşte, în perioada 17 - 19 iulie, până la medii de 33 - 34 de grade, după care până la sfârşitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 29 - 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 şi 17 grade. Perioade cu averse slabe vor fi în zilele de 11 şi 12 iulie, precum şi în perioada 19 - 23 iulie, iar în 14 şi 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice local mai intense şi posibil cantităţi de apă mai însemnate.
În Maramureş, de-a lungul intervalului de referinţă se vor înregistra fluctuaţii termice. În zilele de 12 şi 13 iulie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va creşte până în 14 iulie spre valori de 31 - 32 de grade, ulterior va scădea spre 28 - 30 de grade, dar va creşte, în 17 şi 18 iulie, până la medii de 34 de grade, după care până la sfârşitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în nopţile de 13, 14, 18 şi 19 iulie. Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în jurul datei de 14 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, local mai intense şi implicit cantităţi mai însemnate de apă.
În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi călduroasă cu medii ale temperaturilor maxime de 29 - 32 de grade, dar vor fi şi zile (13, 17 şi 18 iulie) când media se va situa în jurul a 34 de grade, adică şi valori caniculare în special în sudul regiunii. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 16 şi 18 grade. Averse slabe se vor semnala pe data de 12 iulie şi în perioada 19 - 23 iulie, iar în 14 şi 15 iulie, local, se vor semnala şi fenomene specifice instabilităţii atmosferice.
În Dobrogea, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului de referinţă cu medii ale temperaturilor maxime de 30 - 33 de grade, dar vor fi şi zile (13, 14, 18 şi 19 iulie) când media se va situa în jurul a 34 de grade. În nopţile din 11 şi 12 iulie, media temperaturilor minime va fi de 18 - 19 grade, în timp ce în restul intervalului se va situa în jurul valorii de 20 de grade (pragul unei nopţi tropicale). Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă. Totuşi, în jurul datei de 15 iulie, local, vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.
În Muntenia, pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime medii de 32 - 34 de grade, dar vor fi şi perioade cu caniculă mai ales la câmpie (13 - 14 iulie, 17 - 19 iulie), cu o medie a valorilor diurne în jurul a 37 - 38 de grade. Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18 - 20 de grade, cu excepţia nopţii de 11 iulie când vor fi 16 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referinţă, dar pe data de 15 iulie, local, vor fi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar după 19 iulie va creşte probabilitatea pentru intervale cu ploaie.
În Oltenia, vremea va fi caniculară, îndeosebi în zona de câmpie, în cea mai mare parte a intervalului. Astfel, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime în jurul a 34 de grade, iar în zilele de 13, 14 iulie şi în perioada 17 - 19 iulie, mediile valorilor termice diurne vor fi de până la 36 - 38 de grade. Media temperaturilor minime va ajunge frecvent la valori de 18 - 20 de grade, mai puţin în noaptea din 11 iulie, când se vor înregistra 16 grade. Ploile vor fi puţine pe parcursul perioadei analizate şi doar în jurul datei de 15 iulie şi după 20 iulie, pe arii restrânse vor fi posibile intervale cu precipitaţii slabe.
La munte, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, astfel că media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 şi 24 de grade, în timp ce valorile termice nocturne vor oscila la medii de 10 - 15 grade. Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în 14 şi 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, local mai intense şi implicit cantităţi mai însemnate de apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...