Vela: Rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi, şi faceţi acolo sărbătorile
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a îndemnat pe românii din diaspora să petreacă sărbătorile pascale în ţările în care locuiesc
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a îndemnat pe românii din diaspora să petreacă sărbătorile pascale în ţările în care locuiesc
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a îndemnat pe românii din diaspora să petreacă sărbătorile pascale în ţările în care locuiesc, deoarece în România vor trebui să stea 14 zile în carantină.

"Aş dori să fac un apel către fraţii noştri din diaspora, cei care doresc să ajungă în ţară în următoarele zile, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. Dragi compatrioţi, rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi, şi faceţi acolo sărbătorile, în pace şi linişte, în acest an, departe de cei dragi. Din păcate, aici, vom fi obligaţi să vă invităm să locuiţi 14 zile în spaţiile de carantinare instituţionalizată. Acest lucru nu ne face bine nici nouă, nici dumneavoastră şi nici familiilor care vă iubesc. Vă mulţumesc dacă înţelegeţi acest lucru şi vreau să mă asigur că ştiţi adevărul despre situaţia din ţară, situaţia în care ne aflăm. Vă pot garanta însă că vom ieşi din această situaţie grea şi vom fi împreună. Cât de repede, depinde doar de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe dumneavoastră, dragi fraţi compatrioţi de peste hotare, oriunde vă aflaţi", a afirmat Marcel Vela la sediul MAI.

Marcel Vela anunță NOI RESTRICȚII pentru perioada de Paști

Premierul Ludovic Orban a afirmat, tot sâmbătă, că o mare parte dintre românii care vor veni de duminică în ţară riscă să îşi petreacă sărbătorile de Paşti în carantină, având în vedere că foarte multe ţări au intrat în zona roşie.

"Vreau să transmit un mesaj foarte clar: toţi cei care vor veni începând cu mâine nu îşi vor petrece Paştele în condiţii normale, ci vor fi obligaţi să intre în carantină. Deja numărul ţărilor care au depăşit 10.000 de cazuri şi practic au intrat în zona roşie s-a mărit semnificativ. Aproape toate ţările din care vin români, în care muncesc, în care trăiesc români sunt în zona roşie şi decizia clară pe care am luat-o este aceea de a-i caza în centre de carantină instituţionalizată", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel