Veste WOW. Ce s-a găsit în „cutia neagră” a COVID-19

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Veste WOW. Ce s-a găsit în „cutia neagră” a COVID-19
Veste WOW. Ce s-a găsit în „cutia neagră” a COVID-19
Oamenii de ştiinţă din Israel au identificat cele cinci proteine ​​din SARS-CoV-2 care duc la probleme vasculare.

Oamenii de știință israelieni au făcut o descoperire extrem de importantă legată de Covid 19. Experții din Tel Aviv susțin că au identificat proteinele virale care declanșează accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord la pacienții cu COVID 19. Descoperirea lor ar putea deschide calea pentru noi medicamente.

Oamenii de știință israelieni au făcut această descoperire aruncând o „o privire în cutia neagră a virusului”, a declarat Dr. Ben Maoz de la Universitatea din Tel Aviv. El a precizat că echipa sa a analizat toate cele 29 de proteine ​​ale virusului pentru a afla care dintre ele provoacă aceste ravagii în sistemul vascular, scrie Times of Israel.

El a precizat că echipa sa a analizat toate cele 29 de proteine ​​ale virusului pentru a afla care dintre ele provoacă aceste ravagii în sistemul vascular.

Bilanț COVID-19. Scade numărul de cazuri noi! 1823 de pacienți internați la ATI

„Coronavirusul nu este strict acea boală respiratorie pe care am văzut-o la început. Am identificat proteinele care expun pacienții unui risc crescut de accident vascular cerebral, atac de cord și alte probleme asociate cu sistemul vascular”, a spus Maoz.

El a identificat cele cinci proteine ​​din SARS-CoV-2 care duc la probleme vasculare. „Această lucrare ar putea ajuta oamenii de știință să dezvolte medicamente pentru a contracara efectul coronavirusului asupra sistemului vascular, oferind o înțelegere exactă a proteinelor sau a fragmentelor de virus care cauzează probleme”, a precizat Maoz.

În intervalul 1-8 noiembrie 2021, în România s-au înregistrat 56.113 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, în scădere faţă de săptămâna anterioară (83.909). Recordul absolut de infectări la 24 de ore, în România, s-a raportat la data de 19 octombrie, când au fost înregistrate 18.863 de cazuri. Record negativ în ceea ce priveşte numărul de decese la 24 de ore s-a înregistrat pe 2 noiembrie 2021: 586. La nivel mondial, numărul cazurilor relativ constant, în timp ce cel al deceselor în uşoară scădere faţă de intervalul anterior, 25 octombrie -1 noiembrie 2021.

Evoluţia COVID-19 la nivel mondial în ultimele şapte zile şi pe săptămâni: aproape 250.000.000 de cazuri şi peste 5.000.000 de decese, până la 8 noiembrie 2021

La nivel mondial, în ultimele şapte zile, numărul de cazuri confirmate a crescut cu 3.183.194 cazuri, de la 246.802.892 în 1 noiembrie, la 249.986.086 în 8 noiembrie, ora 13.00, conform hărţii Arcgis, realizate de Centrul Johns Hopkins pentru Ştiinţă şi Ingineria Sistemelor, potrivit RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor energie electrică
Producătorii de litiu sunt euforici / Foto: Unsplash
Hală industrială
Donald Trump

Motivul pentru care Trump vrea mineralele rare ale Ucrainei

Donald Trump cere despăgubiri de la Ucraina și un acord...

Bani, lei / Foto: Agerpres
Foto: pexels.com
foto: pexels.com
Parlamentul de la Budapesta
Avion la sol / FOTO: Freepik
Poluare / FOTO: Freepik
Broker de bursă / Foto: Freepik
Factură energie
foto: pexels.com
Contabilitate / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Bitcoin / Foto: Freepik

Bitcoin se prăbușește sub 87.000 de dolari. Ce s-a întâmplat

Marți, dolarul a rămas stabil, în timp ce investitorii...

Android / FOTO: Freepik
Google / Foto: Unsplash
Stații de încărcare / FOTO: Freepik
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
La bursă / FOTO: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Dolari / FOTO: Unsplash
Angajați / Foto: Freepik
Criptomonede
Credit ipotecar / Foto: Freepik
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres

pixel