Vești extraordinare despre vaccinul Moderna
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
COVID-19: Datele despre vaccinul Moderna adaptat la Omicron vor fi disponibile în Martie
COVID-19: Datele despre vaccinul Moderna adaptat la Omicron vor fi disponibile în Martie
Reprezentanții Moderna au declarat marți, că vaccinul deja utilizat pentru imunizarea adulților împotriva COVID-19 este puternic eficient la tinerii cu vârstele cuprinse între 12 și 17 ani și că intenționează să solicite în iunie autorizarea utilizării vaccinului la adolescenți.

Dacă va fi aprobat, vaccinul Moderna va deveni al doilea vaccin COVID-19 disponibil adolescenților din SUA. Autoritățile de reglementare federale au autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech în mai pentru utilizarea vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Vaccinul Pfizer a fost inițial autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta peste 16 ani, în timp ce Moderna’s a fost disponibil pentru cei cu vârsta de 18 ani și peste, în SUA.


Rezultatele Moderna, pe care compania le-a anunțat într-un comunicat, se bazează pe un studiu clinic care a înrolat 3.732 de persoane cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, dintre care două treimi au primit două doze de vaccin. Nu au existat cazuri de COVID-19 simptomatic la adolescenții complet vaccinați, a raportat compania. Aceasta se traduce printr-o eficacitate de 100%, aceeași cifră pe care Pfizer și BioNTech au raportat-o ​​într-un studiu al vaccinului lor la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Vaccinarea turiștilor. Valeriu Gheorghiță face precizări

Moderna a raportat că o doză unică din vaccinul său a avut 93% eficacitate împotriva bolilor simptomatice.

„Acele cazuri care au apărut între cele două doze au fost ușoare, ceea ce este, de asemenea, un bun indicator al protecției împotriva bolilor”, a spus într-un e-mail Saskia Popescu, epidemiolog de bolilor infecțioase de la Universitatea George Mason, scrie The New York Times.

Efectele secundare au fost în concordanță cu cele raportate la adulți: durere la locul injectării, cefalee, oboseală, dureri musculare și frisoane. "Nu au fost identificate probleme de siguranță semnificative până în prezent", a spus compania.

Adolescenții din studiu vor fi monitorizați timp de un an după a doua doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel