Vine IARNA! Frigul și SARS-CoV-2. Cine pe cine va învinge
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Veștile nu sunt încurajatoare
Veștile nu sunt încurajatoare
Noul coronavirus a apărut în decembrie anul trecut, în orașul Wuhan, din centrul Chinei, începând să se răspândească treptat, în restul lumii, mai întâi în Asia, apoi în Europa și dincolo de Ocean. Pe atunci, au circulat tot felul de supoziții legate de durata pandemiei. Unii, mai optimiști, credeam că totul se va termina, de la sine, la fel de brusc pe cât a apărut, alții, pesimiști sau poate mai realiști, afirmau că omenirea va avea de luptat vreo doi ani cu nenorocirea de SARS-CoV-2. Ba chiar că nu vom scăpa deloc de el.

Pentru moment, balanță înclină în favoarea celei de-a doua tabere. Deși nici acum nu este foarte clar ce se va întâmpla în continuare, mai ales că multașteptatul vaccin anti-covid întârzie să apară în Occident. Marile laboratoare ale lumii lucrează la turație maximă, dar protocoalele sunt protocoale, regulile rămân reguli și toate trebuie respectate ca la carte, pentru că, în ultimă instanță, este vorba despre viața a miliarde de oameni. 

Vine însă iarna. Cum se va comporta noul virus? Va fi mai agresiv sau nu? La începutul verii numeroși oameni de știință au sperat că soarele, căldura, ultravioletele vor reduse din virulența SARS-CoV-2, îl vor îmblânzi. E adevărat, numărul deceselor și al cazurilor de infectare s-au redus pe timpul verii, dar atunci școlile au fost închise, studenții au stat acasă și a fost sezonul de vacanțe. 

Citește și COVID-19. Descoperire ODIOASĂ. Experții britanici sunt îngroziți

Ce se va întâmpla, prin urmare, la iarnă? Nimic bun. ”Răcirea timpului și, implicit a organismului, slăbește sistemul imunitar, îl face mai vulnerabil în fața bolilor infecțioase. Cu alte cuvinte, frigul nu îl sperie pe SARS-CoV-2”, spun experții în virologie. 

Printre altele, ei recomandă ca la iarnă, pe lângă mască să purtăm haine mai călduroase și, în special, încălțări care să ne protejeze, în măsura posibilităților, de umezeală. Adică să nu ne fie frig la picioare. Și neapărat ceva pe cap, la urechi. Altfel spus, va trebui să umblăm înfofoliți. Cert este însă că oamenii de știință nu pot spune dacă va scădea sau nu numărul de îmbolnăviri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel