Virusul mortal. Cursă contracronometru pentru crearea unui vaccin

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O mobilizare mondială
O mobilizare mondială
Din Hong Kong și Moscova, până în Australia și Statele Unite, echipe de cercetători, companii de specialitate s-au angajat într-o adevărată cursă pentru găsirea unui tratament, a unui vaccin împotriva noului coronavirus care face ravagii în China și se răspândește cu rapiditate în întreaga lume. Un ultim bilanț anunță 132 de morți și peste 6000 cazuri de contaminare confirmată numai în China. 

Oamenii de știință din Hong Kong au anunțat marți seară că dispun de un vaccin care ar putea ajuta la combaterea noii gripe chineze. Rusia și China lucrează împreună la dezvoltarea unui tratament împotriva coronavirsului 2019-nCoV, iar Beijing a trimis la Moscova genomul virusului, au anunțat surse oficiale din capitala rusă.

”Partea chineză au transmis Federației ruse genomul virusului, ceea ce le-a permis specialiștilor noștri să dezvolte într-un timp record teste rapide, care oferă posibilitatea ca în numai două ore să identificăm virusul în organismul omului. Experții ruși și chinezi au început să lucreze la elaborarea unui vaccin”, a precizat același surse oficiale.

În același timp, oamenii de știință de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite şi cei ai grupului Johnson & Johnson au demarat procedurile de dezvoltare a unor vaccinuri potenţiale împotriva noului tip de coronavirus, care vor dura însă mai multe luni, au anunţat coordonatorii proiectului. "Am lansat deja procedura de dezvoltare a unui vaccin la NIH alături de mai mulţi colaboratori ai noştri", a anunțat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), într-o conferinţă de presă organizată la Washington.

Citește și Noul coronavirus. Epidemie mondială de informații false

Dezvoltarea noilor vaccinuri se bazează pe colaborarea cu compania de biotehnologie Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, finanţată pentru acest proiect de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, o organizaţie de tip parteneriat public-privat. Anthony Fauci a recunoscut că este posibil ca epidemia să scadă în intensitate înainte ca un vaccin să fie obţinut, aşa cum s-a întâmplat în cazul epidemiei de SARS din 2002-2003.

Va fi nevoie de trei luni pentru a demara un test de fază 1, apoi de trei luni pentru a obţine datele necesare, înainte de eventuala lansare a unui test de fază 2 pe un eşantion mai mare de persoane, a precizat acelaşi medic. "Vom avansa ca şi cum ar trebui să implementăm deja vaccinul. Avem în vedere cele mai grave scenarii, în cazul în care această epidemie se va intensifica", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel