Visa investeşte un miliard de dolari în Africa

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Teanc de dolari / Foto: Pexels.com
Teanc de dolari / Foto: Pexels.com
Visa Inc a anunţat miercuri că în următorii cinci ani intenţionează să investească un miliard de dolari în Africa, pentru a capitaliza creşterea rapidă a plăţilor digitale în această economie emergentă, transmite Reuters.

Anunţul a fost făcut la summitul SUA-Africa, găzduit de preşedintele Joe Biden la Washington în perioada 13-15 decembrie.

"Visa investeşte în Africa de câteva decenii pentru a creşte o afacere cu adevărat locală", a afirmat directorul general Alfred Kelly Jr.

Investiţiile în Africa subliniază oportunităţile de creştere ale continentului, unde numerarul va fi probabil mai puţin folosit în următorii ani, deoarece plăţile digitale câştigă teren, se arată într-un recent raport al firmei McKinsey.

Piaţa plăţilor digitale din Africa ar urma să înregistreze o creştere a veniturilor de aproape 20% pe an, ajungând la aproximativ 40 miliarde de dolari până în 2025, faţă de aproximativ 200 de miliarde de dolari în America Latină, conform raportului.

"Este una dintre regiunile noastre cu cea mai rapidă creştere", a declarat pentru Reuters Andrew Torre, preşedinte regional Visa pentru Europa Centrală şi Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

Cel mai mare procesator de plăţi din lume şi-a majorat cu 50% numărul de salariaţi din Africa, de la finalul lui 2019, cei mai mulţi fiind angajaţi în timpul pandemiei, a explicat Torre.

Uzina Mercedes de la Sebeş va construi motoare pentru vehiculele electrice

Uzina Mercedes de la Sebeş va construi motoare destinate vehiculelor electrice începând din 2024.

Grupul auto german Mercedes-Benz a prezentat miercuri un plan în valoare de peste un miliard de euro destinat adaptării capacităţilor sale globale de producţie la fabricarea de sisteme de propulsie electrice, incluzând asamblarea de baterii, motoare şi punţi electrice, începând din 2024, transmite Reuters.

Astfel, uzinele Mercedes de la Kamenz şi Untertuerkheim, Germania, precum şi cea de la Beijing, China, care produc deja baterii destinate modelelor electrice şi hibride, vor produce bateriile destinate modelelor construite pe viitoarele platforme MMA şi MB.EA, în timp ce o altă uzină dedicată producţiei de baterii la Koelleda, Germania, aşteaptă sprijinul guvernului regional.

De asemenea, uzinele Mercedes de la Untertuerkheim, Beijing şi Sebeş (România) vor construi motoare electrice destinate vehiculelor care vor fi construite pe viitoarele platforme MMA şi MB.EA, în timp ce uzinele Mercedes de la Hamburg şi Untertuerkheim vor rămâne principalele unităţi responsabile pentru asamblarea de punţi şi componente electrice.

"Nu există nicio uzină care să nu fie inclusă" în acest plan, a declarat directorul de producţie de la Mercedes-Benz, Joerg Burzer.

Echipa managerială şi reprezentanţii angajaţilor vor ajunge la un acord, până în luna iunie, cu privire la tranziţia uzinelor europene spre producţia de vehicul electrice, astfel că uzina de la Sindelfingen (Germania) va deveni cartierul general pentru producţia de vehicule high-end bazate pe platforma AMG.EA, în timp ce uzinele de la Bremen (Germania) şi Kecskemet (Ungaria) vor fi responsabile pentru principalele modele de lux iar uzinele de la Rastatt (Germania) şi Kecskemet pentru vehiculele de tip entry-level.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...


pixel