Viscolul a închis mai multe drumuri naționale și a lăsat fără electricitate 30 de mii de locuințe
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Viscolul a închis mai multe drumuri
Viscolul a închis mai multe drumuri
Zăpada căzută în ultimele 24 de ore cât și viscolul a afectat circulația pe mai multe drumuri iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai mult localități.

În acestă dimineață 7 drumuri naționale erau închise din cauza zăpezii iar peste 30 de mii de locuinţe din 122 de localităţi au rămas fără energie electrică.

În sud-estul țării noaptea trecută a continuat să viscoleze iar în unele părți continuă să ningă puternic.

În județele Buzău şi Vrancea, în special pe DN 2 şi pe şoselele de legătură dintre localităţi situația este cea mai dificilă.

Nici în județele Brăila și Galați lucrurile nu stau mai bine, aici fiind închise mai multe drumuri sau circulația a fost restricționată.

Peste 30 de mii de locuinţe din 122 de localităţi au rămas fără energie electrică din cauza copacilor care au căzut peste cablurile de electricice. Problemele cele mai mari sunt în judeţele Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea.

Intervenții ale IGSU

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsori abundente şi vânt puternic, în ultimele 24 de ore (28 ianuarie, ora 07 - 29 ianuarie, ora 07), s-au înregistrat efecte în 123 localităţi din 18 judeţe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS şi VN) şi municipiul Bucureşti.

Pompierii împreună cu celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci şi 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, 1 anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe, cât şi pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă şi 1 drum judeţean (DJ 713/DJ).

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele puternic impactate de vremea severă, au fost luate următoarele măsuri:

- starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente, pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

- asigurarea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea;

- convocarea şedinţelor extraordinare la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Vrancea şi Buzău;

- activarea Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de Urgenţă din 6 judeţe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN);

- creşterea capacităţii operaţionale la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Buzău şi Vrancea. Reamintim că pentru prevenirea situaţiilor care să pună în pericol cetăţenii, în cursul zilei de ieri au fost transmise trei mesaje de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert, în judeţele Buzău şi Vrancea.

Pentru activarea rapidă a acţiunilor de răspuns la situaţiile de urgenţă înregistrate, respectiv de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decretat ieri starea de alertă pentru judeţul Vrancea.

Misiuni de salvare relevante

În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, pompierii salvatori au acţionat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme şi transportarea acestora, în condiţii de siguranţă, la cele mai apropiate unităţi sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum şi pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.

În ceea ce priveşte traficul rutier, 9 drumuri naţionale şi 44 drumuri judeţene sunt blocate din cauza zăpezii.

La acest moment se intervine în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 localităţi din 7 judeţe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH şi VN) fiind afectaţi 29.389 consumatori, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi revenirea la starea de normalitate.

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au intervenit forţe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, poliţişti, jandarmi), ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi personal specializat din cadrul Administraţiei Drumurilor.

Având în vedere că mai multe judeţe din SE şi E ţării se află sub atenţionare meteorologică până astăzi la ora 10.00, situaţia este în dinamică, iar evoluţia acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situaţiile de urgenţă înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

Urmăriţi recomandările transmise de autorităţi şi informaţi-vă asupra măsurilor şi a modului de comportare în situaţii de urgenţă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...


pixel