Cum oprim creșterea prețurilor. Vlad Gheorghe (europarlamentar USR): ”Asta este toată ideea”

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Anul debutează cu prețuri mai mari
Anul debutează cu prețuri mai mari
EXCLUSIV
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a vorbit, în cadrul emisiunii D`Economic News, moderată de jurnalistul Alex Vlădescu, despre cum se văd lucrurile de la Bruxelles, despre inflație și prețuri. 

Suntem o țară unde peste 1 milion de oameni câștigă în jur de 1800-1900 de lei net pe lună, în condițiile în care cu 100 de lei nu mai poți să cumperei mai nimic de la supermarket. Având în vedere că vin tot felul de anunțuri, de la INS care estimează o creștere a prețurilor în industria prelucrătoare, în construcții, în comerț, la ANRE, care ne spune că și prețul energiei va fi mai mare cu 6% de la 1 ianuarie.

”Ne mai uităm și pe măsurile luate de guvern, pentru că se modifică tot felul de cote, de TVA, unde vom ajunge? Știm că sunt și alte state care se confruntă cu astfel de probleme, dar dumneavoastră, în Parlamentul European poate veniți cu o soluție. Spuneți-ne și nouă, că la noi impresia este că toate prețurile cresc și nimeni nu ia nici o măsură”, l-a provocat Alex Vlădescu pe invitatul său.

Degeaba crești pensiile

”Într-adevăr, în România toate prețurile cresc și nimeni nu ia nici o măsură bună, pentru că Guvernul ia măsuri, dar nu face decât să amplifice această creștere de prețuri. Cu măririle de taxe pe care le-au adoptat în ultima perioadă nu vor obține decât o creștere a inflației. Crescând inflația, bineînțeles că scade puterea de cumpărare a oamenilor. Discutăm și despre acele măriri de pensii. Păi degeaba mărești pensiile nominal, cu x la sută, dacă prețurile la lucrurile de bază, la alimente, la energie, cresc cu un procent mult mai mare decât reușești tu să crești pensiile.

Există bani

Pentru că asta înseamnă inflație. Iar din inflație doar statul profită. Iar ceea ce se întâmplă aici, în Parlamentul European este că întotdeauna li se spune guvernelor nu măriți taxele și opriți risipa. Asta este toată ideea. Există bani. Multe țări produc foarte mult, dar sunt foarte prost guvernate. Ne uităm și la Ungaria lui Orban, unde este absolut jale. Inflația este mai mare decât la noi, cea mai mare din Uniunea Europeană, iar lucrurile sunt scăpate de sub control. De ce? Nu pentru că nu produce țara, ci pentru că Guvernul ia tot felul de decizii de genul acesta și pentru că rata de corupție este foarte mare, adică se sifonează foarte mulți bani. 

Niște minciuni

Deci, niciodată Uniunea Europeană nu recomandă să se crească taxele. Dimpotrivă, asta este întotdeauna ceva ce duce la inflație crescută și întotdeauna spune să se taie din risipa de buget, nu să se taie de la lucrurile de care beneficiază oamenii.  Astea sunt niște minciuni pe care foarte mulți oameni care au probleme le folosesc”, a spus politicianul USR.

Și pentru că veni vorba de risipă, ultimul raport al FMI pentru România recomandă taxarea celor mici. Ce părere aveți, a fost întrebat europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe.

”Este un lucru care mă surprinde. Eu nu am auzit o astfel de declarație. Iar dacă este adevărată, este o imensă prostie. Mie nu îmi vine să cred că cineva de la FMI a spus această chestiune, iar dacă a spus-o, cred că ar trebui să fie dată afară imediat”, a subliniat Vlad Gheorghe.

Vizionează întreaga emsiune: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel