Cum oprim creșterea prețurilor. Vlad Gheorghe (europarlamentar USR): ”Asta este toată ideea”

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Anul debutează cu prețuri mai mari
Anul debutează cu prețuri mai mari
EXCLUSIV
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a vorbit, în cadrul emisiunii D`Economic News, moderată de jurnalistul Alex Vlădescu, despre cum se văd lucrurile de la Bruxelles, despre inflație și prețuri. 

Suntem o țară unde peste 1 milion de oameni câștigă în jur de 1800-1900 de lei net pe lună, în condițiile în care cu 100 de lei nu mai poți să cumperei mai nimic de la supermarket. Având în vedere că vin tot felul de anunțuri, de la INS care estimează o creștere a prețurilor în industria prelucrătoare, în construcții, în comerț, la ANRE, care ne spune că și prețul energiei va fi mai mare cu 6% de la 1 ianuarie.

”Ne mai uităm și pe măsurile luate de guvern, pentru că se modifică tot felul de cote, de TVA, unde vom ajunge? Știm că sunt și alte state care se confruntă cu astfel de probleme, dar dumneavoastră, în Parlamentul European poate veniți cu o soluție. Spuneți-ne și nouă, că la noi impresia este că toate prețurile cresc și nimeni nu ia nici o măsură”, l-a provocat Alex Vlădescu pe invitatul său.

Degeaba crești pensiile

”Într-adevăr, în România toate prețurile cresc și nimeni nu ia nici o măsură bună, pentru că Guvernul ia măsuri, dar nu face decât să amplifice această creștere de prețuri. Cu măririle de taxe pe care le-au adoptat în ultima perioadă nu vor obține decât o creștere a inflației. Crescând inflația, bineînțeles că scade puterea de cumpărare a oamenilor. Discutăm și despre acele măriri de pensii. Păi degeaba mărești pensiile nominal, cu x la sută, dacă prețurile la lucrurile de bază, la alimente, la energie, cresc cu un procent mult mai mare decât reușești tu să crești pensiile.

Există bani

Pentru că asta înseamnă inflație. Iar din inflație doar statul profită. Iar ceea ce se întâmplă aici, în Parlamentul European este că întotdeauna li se spune guvernelor nu măriți taxele și opriți risipa. Asta este toată ideea. Există bani. Multe țări produc foarte mult, dar sunt foarte prost guvernate. Ne uităm și la Ungaria lui Orban, unde este absolut jale. Inflația este mai mare decât la noi, cea mai mare din Uniunea Europeană, iar lucrurile sunt scăpate de sub control. De ce? Nu pentru că nu produce țara, ci pentru că Guvernul ia tot felul de decizii de genul acesta și pentru că rata de corupție este foarte mare, adică se sifonează foarte mulți bani. 

Niște minciuni

Deci, niciodată Uniunea Europeană nu recomandă să se crească taxele. Dimpotrivă, asta este întotdeauna ceva ce duce la inflație crescută și întotdeauna spune să se taie din risipa de buget, nu să se taie de la lucrurile de care beneficiază oamenii.  Astea sunt niște minciuni pe care foarte mulți oameni care au probleme le folosesc”, a spus politicianul USR.

Și pentru că veni vorba de risipă, ultimul raport al FMI pentru România recomandă taxarea celor mici. Ce părere aveți, a fost întrebat europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe.

”Este un lucru care mă surprinde. Eu nu am auzit o astfel de declarație. Iar dacă este adevărată, este o imensă prostie. Mie nu îmi vine să cred că cineva de la FMI a spus această chestiune, iar dacă a spus-o, cred că ar trebui să fie dată afară imediat”, a subliniat Vlad Gheorghe.

Vizionează întreaga emsiune: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel