Vladimir Putin l-a mutat pe Aleksei Navalnîi într-un loc NECUNOSCUT

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Vladimir Putin l-a mutat pe Aleksei Navalnîi într-un loc NECUNOSCUT
Vladimir Putin l-a mutat pe Aleksei Navalnîi într-un loc NECUNOSCUT
Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din centrul de detenţie unde fusese încarcerat luna trecută, aflându-se în prezent într-un loc necunoscut, a anunţat vineri unul dintre avocaţii săi, transmite Reuters.

Avocatul Vadim Kobzev a explicat că l-a vizitat pe Navalnîi joi, dar un alt avocat a încercat să îl vadă pe acesta vineri, când i s-a spus că opozantul rus a fost mutat în alt loc.

''Închisoarea a precizat că el nu este acolo şi asta e tot'', a declarat Kobzev pentru Reuters, adăugând că joi starea sănătăţii lui Aleksei Navalnîi era bună.

Navalnîi (44 de ani), unul dintre cei mai virulenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost mutat dintr-o închisoare moscovită pentru a efectua o pedeapsă de doi ani şi jumătate în urma unei decizii judecătoreşte considerate de Occident drept motivată politic.

Marea Britanie: Exporturile către Uniunea Europeană s-au PRĂBUȘIT

El a fost iniţial ţinut în penitenciarul Kolciughino, din regiunea Vladimir, la nord-est de Moscova. Agenţia de presă TASS relata la acea vreme că opozantul este ţinut acolo pentru carantină înainte de a fi mutat în centrul de detenţie IK-2, situat de asemenea în regiunea Vladimir.

Pe de altă parte, zeci de ţări i-au cerut vineri Rusiei să îl pună în libertate pe Aleksei Navalnîi, susţinând că încarcerarea sa este ilegală şi cerând o anchetă asupra otrăvirii sale, anul trecut.

Într-o declaraţie citită de Polonia la Consiliul ONU pentru drepturile omului, la Geneva, cele 45 de state semnatare, printre care multe ţări europene şi Australia, Canada şi Japonia, afirmă că acţiunile autorităţilor ruse contra liderului opoziţiei sunt ''inacceptabile şi motivate politic''.

''Îi cerem Federaţiei Ruse eliberarea imediată şi necondiţionată a dl Navalnîi şi a tuturor celor deţinuţi în mod arbitrar şi ilegal, inclusiv pentru exercitarea libertăţii de adunare paşnică şi de asociere, a libertăţii opiniei şi de exprimare şi a libertăţii religiei şi credinţei'', indică declaraţia comună.

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

Opozantul a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport din Moscova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Blackout. Spania a decretat stare de urgenţă

Stare de urgenţă în Spania.

Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Centrala nucleara. Foto: Pexels.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Foto: Mihai Ciobanu
Foto: REUTERS
Haos pe străzile din Spania
Foto: Freepik.com
Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
Birou gol / FOTO: Facebook
Rabla 2023. Foto: Pexels.com
 Blackout
Lucrători pe linii de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Senatul Romaniei
Inteligență artificială
Muncitori instalează panouri fotovoltaice / Foto: Unsplash
Baterii / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Dacia 1300
Cosmin Marinescu

România Europeană – tablou grafic comparativ în Economic@BNR

Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...

Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
Analiză / FOTO: Freepik

pixel