Volkswagen deschide o nouă fabrică. Va rata România și șansa aceasta?
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Volkswagen
Volkswagen
Grupul german Volkswagen deschide o nouă fabrică în Europa de Est și pe lista nemților se flă mai multe state printre care și România.

VW va demara "negocieri concrete" pentru unitatea din Europa cu potenţialele locaţii rămase pe listă, se arată într-un comunicat al grupului german.

Conform informaţiilor din presă, cele mai mari şanse pentru a câştiga investiţia le au Bulgaria, Serbia şi Turcia, dar, la sfârşitul lunii martie, pe pista posibilităților a apărut și România.

Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022. Presa din Bulgaria şi Serbia a scris în mai multe rânduri că Bulgaria, Serbia, România şi Turcia sunt ţările vizate de compania nemţească pentru investiţia ce înseamnă o uzină care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, unde vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, acestea fiind în prezent fabricate la Kvasiny (Cehia).

Citește și:Volkswagen, automobil electric de 30.000 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel