Vouchere de vacanță. Ultima noutate pregătită de autorități
Autor: Simona Haiduc | 21 iun 2019, 15:09
S-a găsit și o altă utilizare pentru aceste vouchere
S-a găsit și o altă utilizare pentru aceste vouchere
Dacă aveți copii, atunci trebuie să știți că voucherele de vacanță eliberate bugetarilor pot fi folosite inclusiv pentru taberele școlare. O noutate cuprinsă într-o propunere de act normativ aflată în dezbaterea senatorilor. 

De precizat că, în prezent, voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pentru cheltuielile serviciilor de călătorie și divertisment. Dar, dacă inițiativa legislativă va prinde viață și va intra în vigoare la capătul întregii proceduri de adoptare parlamentară, acest ajutor acordat de stat va putea fi utilizat și pentru plata taberelor de copii.

Concret, este vorba despre tabere școlare, naționale și tematice ale copiilor titularului voucherelor. Condiția pentru a putea fi folosite acestea va fi ca taberele să se regăsească într-un pachet turistic.

Ordonanța nr. 2/2018 ce reglementează pachetele turistice, ne spune că un pachet turistic este „combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe.” Pentru a constitui un pachet turistic, serviciile de călătorie trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să fie oferite de un singur comerciant, sau, dacă sunt oferite de mai mulți furnizori, să fie selectate înaintea acceptării plății de către călător, să fie vândute la preț forfetar sau total sau să fie promovate și vândute sub demunirea de „pachet”.

Citește și Vouchere de vacanță 2019. Lista, pe fiecare județ, a unităților care acceptă tichete de vacanță

Voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă salariaților bugetari pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară. De asemenea, voucherele de vacanță sunt uninominale, ceea ce înseamnă că pot fi folosite doar de titulari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe