Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Oficialul a mai afirmat că acest lucru depinde foarte mult de fapt de evoluția deficitului bugetar.
Ministrul a subliniat că, în ultimele trei luni, guvernul a reușit să mențină deficitul stabil prin intermediul măsurilor adoptate. Boloș a mai adăugat că în prezent se desfășoară discuții cu serviciile Comisiei Europene pentru a evalua impactul bugetar al acestor măsuri și că speră ca aceste discuții tehnice să se încheie cât mai rapid, astfel încât să nu existe diferențe semnificative în ceea ce privește impactul bugetar față de estimările Comisiei Europene.
Jurnaliștii l-au întrebat pe Marcel Boloş de ce valoarea voucherelor de vacanță crește la 1600 de lei. Acesta a explicat că această creștere are ca scop menținerea valorii reale a voucherelor, deoarece acestea vor fi incluse în calculul contribuției la asigurările sociale de sănătate (CASS), astfel încât beneficiarii să nu resimtă o scădere a sumelor primite. De asemenea, el a menționat existența unui prag de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja persoanele cu venituri mici și pentru a asigura o utilizare responsabilă a acestor bani pentru voucherul de vacanță.
În ceea ce privește momentul eliminării facilităților fiscale, Marcel Boloş a subliniat că acest termen va fi stabilit în cadrul coaliției de guvernare și va depinde de evoluția deficitului bugetar. Luna septembrie a fost indicată drept momentul de referință pentru stabilirea măsurilor fiscal-bugetare, iar guvernul va asuma responsabilitatea asupra pachetului de măsuri fiscal-bugetare în viitorul apropiat.
Ministrul Finanțelor a adăugat că negocierile cu Comisia Europeană pentru evaluarea impactului bugetar al măsurilor sunt în desfășurare și se dorește încheierea lor cât mai curând posibil pentru a se asigura că cifrele corespund și nu există diferențe semnificative în ceea ce privește impactul bugetar față de estimările Comisiei Europene.
În final, Marcel Boloş a menționat că deficitul bugetar actual este de 2,66% din PIB, echivalent cu 43 de miliarde de lei, la sfârșitul lunii august, conform stiripesurse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...