Vrei să-ți deschizi o brutărie? Uite ce trebuie să cunoști
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Principalele elemente atunci când îți deschizi o brutărie
Principalele elemente atunci când îți deschizi o brutărie
Potrivit statisticilor, România este țara care se află pe primul loc în UE datorită consumului ridicat de pâine. Pe lună s-a calculat un consum de peste 8 kg de pâine pe cap de locuitor. Față de acum 2 ani, consumul este pe un trend descendent, aproape 1 kg pe cap de locuitor. Și pentru că aceste date sunt vizibile de la an la an, dezvoltarea unei afaceri care are în prim plan consumul de pâine și anume o brutărie, este una dintre cele mai profitabile idei de afacere. Iată ce trebuie să știi dacă ai de gând să îți deschizi o brutărie.

Iată care sunt principalele elemente la care trebuie să te gândești atunci când ai de gând să îți deschizi o brutărie.

Care este piața de desfacere

În momentul de față comerțul se află în plină desfășurare, marile lanțuri de magazine ajungând chiar și în cele mai mici orașe ori comune. Tocmai din acest motiv, trebuie să te gândești care este rolul tău pe piață. Cu cât piața de desfacere este mai mare, cu atâta șansele de reușită sunt și mai mari. Trebuie să te asiguri că există un număr mare de potențiali clienți deoarece într-un sat mic, pe plan local, unde nu există mulți locuitori, șansele de reușită sunt extrem de scăzute. Pentru satele mici, acolo unde nu există brutării, marile firme de panificație își trimit mașini speciale zilnic pentru livrarea. Pentru a te asigura că ai parte de succes cu o brutărie într-un sat, atunci găsește soluții cu care să intrii pe piață. Poate să livrezi pâine într-un oraș vecin ori în satele din apropiere, la magazinele importante.

Idei de afaceri pentru care n-ai nevoie de parteneri

Materiile prime utilizate

Nu doar prețul este factorul important dintr-o afacere, ci și materia primă folosită. Dacă produsul tau este unul calitativ, atunci cu siguranță clienții vor prefera să cumpere de la tine.  Pentru a produce pâine ieftină și bună, atunci trebuie să ai acces direct la materia primă și să te pricepi la alegerea materialului potrivit. Făina este ingredientul de bază, așa că fii sigur că ai găsit unul dintre cele mai bune gusturi. Important este să cunoști sortimentele de făină, dar și care sunt cele mai căutate pentru a te asigura că vei vinde cât mai mult. Materia prima poate fi făcută și de tine, dacă ai un pământ pe care să cultivi grâul. 

Tehnologie

Un produs de calitate, pe lângă materii prime are nevoie și de tehnologie, echipamente performante care să te ajute să controlezi în permanență activitatea. Aparatura performantă care să îți aducă rezultatele dorite, atât din punct de vedere al timpului investit, cât și al profitului. Aparatura trebuie să fie echipată cu o tehnologie care se bazează pe un grad mare de automatizare și un consum energetic scazut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel