Noi modificări şi completări ale Codului fiscal, decise joi de Guvern
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Situată în orașul Pecica, județul Arad, această nouă infrastructură reprezintă un început pentru un transport de mare tonaj mai curat și sustenabil în țară, un pas către o decarbonizare reală și pragmatică a transportului greu și comercial.
Stația Vulcan din Pecica marchează un prim pas crucial în cadrul unei strategii prin care Grupul Vulcan se angajează să realizeze un coridor de stații LNG și BioLNG în România, urmând să construiască alte două stații, una la București, într-o stație OMV Petrom, cu care avem un parteneriat pentru dezvoltarea LNG și BioLNG în transport, și alta la Constanța, la portul de la Marea Neagră.
În cadrul inaugurării, au luat ăparte și reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului României, ai Ambasadei Italiei în România, ai Consiliului Județean Arad, ai Primăriei Pecica dar și ai Federației Patronale Petrol și Gaze
Dorim să subliniem parteneriatul strategic cu Iveco, Scania și Volvo, lideri în producția de vehicule grele alimentate cu LNG și Bio-LNG. Liniile lor de autovehicule, bazate pe tehnologii consolidate și rentabile, oferă soluții eficiente pentru decarbonizarea transportului greu. În mod special, utilizarea BioLNG permite reducerea completă a emisiilor de CO₂, contribuind la un transport mai sustenabil.
Costantino Amadei, Director General al Vulcangas România, a declarat: “Prin această investiție, Grupul Vulcan crede ferm în potențialul României. Țara este un hub logistic important la nivel european și, prin urmare, nu putea lipsi o rețea de stații LNG și Bio-LNG pe teritoriul său. România va fi, de asemenea, un punct de referință pentru producția de biometan lichid și gazos pentru Europa de Sud-Est, datorită marii cantități de materie primă agricolă care permite producția de biometan gazos și lichid.”
Grupul Vulcan a devenit recent membru al FPPG în România (Federația Patronală Petrol și Gaze). În colaborare cu FPPG, Vulcan participă activ într-un grup de lucru dedicat dezvoltării unei legislații în România, conform directivei REPowerEU, pentru a stimula crearea de instalații de producție de biometan, atât gazos cât și lichid, și pentru a promova utilizarea biometanului ca un combustibil sustenabil pentru sectorul transporturilor și în industrie. Această inițiativă are ca scop să impulsioneze decarbonizarea, încurajând utilizarea resurselor regenerabile în sectorul energetic și de transport.
Deschiderea acestor stații de alimentare este în conformitate cu intrarea în vigoare a regulamentului ETS2, prevăzut pentru 2025, cu activități de monitorizare și raportare a emisiilor. Acest regulament introduce un sistem de tranzacționare a cotelor de emisii pentru transportul rutier și alte sectoare, având scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Inițiativa noastră anticipează aceste cerințe, oferind soluții energetice sustenabile în conformitate cu viitoarele reglementări europene.
Introducerea stațiilor de alimentare pentru LNG și BioLNG reprezintă un pas concret către reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor. Aceste combustibili oferă o soluție mai curată comparativ cu combustibilii tradiționali, contribuind la îmbunătățirea calității aerului și susținerea obiectivelor de mediu ale României.
Vulcangas România este o filială a Società Italiana Gas Liquidi S.p.A., fondată în 1978 de familia Fabbri și este unul dintre principalii furnizori de gaze naturale și GPL din Italia.
Società Italiana Gas Liquidi S.p.A., “Vulcan”, cu sediul la Rimini, este o companie lider în domeniul distribuției de LNG Small Scale în Italia și Europa, care lucrează constant, de peste 50 de ani, pentru a oferi cele mai bune servicii clienților săi.
Respectul pentru natură este una dintre valorile identitare ale Vulcan. Investițiile în cercetare și inovare au dus compania să deschidă divizia de energii regenerabile și, din 2013, divizia de gaze naturale lichefiate (LNG). După doar doi ani, în 2015, a deschis prima stație de LNG, modernizând propria stație de alimentare cu combustibili convenționali de la Rimini.
În 2018, lansând propriul card de combustibil pentru vehiculele alimentate cu gaze naturale lichefiate și gaze naturale comprimate, VCard, și-a continuat expansiunea pe piața de LNG.
În octombrie 2020, Vulcan a realizat prima alimentare da la unei biorafinării, transportând și introducând pe piață pentru consum prima cantitate de BioLNG din Italia.
Întregul lanț de producție al BioLNG este certificat de la biorafinărie până la utilizatorul final, prin intermediul circuitului VCard.
Astăzi, Vulcan, proprietara mai multor stații de distribuție LNG în Italia și în străinătate, este primul operator italian pentru vânzarea de LNG și BioLNG, cu peste 1.500 GWh/an de produs furnizat, provenind de la terminalele Fos sur Mer, Ravenna, Krk, Zeebrugge, Rotterdam, Revithoussa, Marmara Ereglisi, precum și de la numeroase instalații de producție și lichefiere de Biometan, aprovizionând constant cu LNG și BioLNG atât clienții săi din Italia, cât și pe cei din Europa.
VCard este cardul dedicat vehiculelor alimentate cu L-LCNG și BioLNG, acceptat în 160 de stații de alimentare în Italia și în peste 100 de stații din întreaga Europă (www.lngcorridor.com).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Inflaţia anuală este prognozată...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...
Pentru greci, performanța...
Se alocă banii pentru...
Curs valutar BNR, 20 noiembrie...
Decizia vine în contextul unor...
Decizia afectează în mod direct aproximativ 4.000 de...
Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea...
Dumitru Chisăliță, președintele...
Neliniștea geopolitică...
Marele sindicat german nu...