Washingtonul va trimite noi arme Ucrainei în valoare de 550 milioane de dolari
Autor: Antonia Popescu | 02 aug 2022, 12:15
Cea mai scumpă vânătoare de comori din lume, cu avioane private și drone
Cea mai scumpă vânătoare de comori din lume, cu avioane private și drone
Statele Unite au anunţat luni că vor trimite noi arme forţelor ucrainene care luptă împotriva invaziei ruse, în valoare de 550 milioane de dolari, inclusiv muniţie pentru lansatoarele de rachete care sunt din ce în ce mai importante în luptă.

Acest ajutor va „include în special mai multă muniţie pentru sistemele (...) Himars”, a afirmat în faţa presei un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, relatează France Presse.

Aceasta ridică suma totală a asistenţei militare alocate Ucrainei de la intrarea în funcţie a preşedintelui Joe Biden la peste 8 miliarde de dolari, a spus el.

Noul ajutor va include de asemenea 75.000 de cartuşe de 155 mm, a precizat Pentagonul într-un comunicat.

„Statele Unite vor continua să lucreze cu aliaţii şi partenerii lor pentru a oferi Ucrainei capacităţi cheie”, a subliniat Pentagonul.

Sistemele Himars, extrem de mobile, lansează rachete ghidate prin GPS cu o bătaie de 80 de kilometri, permiţând Ucrainei să atingă ţinte ruseşti care nu se aflau în raza de acţiune, notează AFP.

Artileria este decisivă în conflictul din Ucraina, în timp ce armatele ucraineană şi rusă sunt angajate într-un război de uzură al muniţiilor şi stocurile acestora sunt cruciale.

Ucraina a primit prima tranşă a împrumutului UE de 500 de milioane de euro

Ucraina a primit prima tranşă a împrumutului UE în valoare de 500 de milioane de euro.

Prima tranşă a împrumutului UE, în valoare de 500 de milioane de euro, a fost deja transferată în contul Băncii Naţionale a Ucrainei, a anunţat, luni, premierul Ucrainei, Denis Şmîgal. "Uniunea Europeană a acordat Ucrainei 1 miliard de euro ca ajutor macrofinanciar excepţional. Prima tranşă de 500 de milioane de euro a fost deja transferată în contul BNU. Ne aşteptăm ca a doua tranşă să sosească în cursul zilei de mâine" - a scris premierul ucrainean pe canalul său Telegram.

Potrivit afirmaţiilor şefului Guvernului ucrainean, "acest 1 miliard de euro face parte dintr-un pachet mare de sprijin pentru Ucraina în valoare totală de 9 miliarde de euro". Aceste fonduri "vor ajuta la finanţarea nevoilor bugetare prioritare" - a subliniat Şmîgal. Menţionăm că, la 12 iulie, Consiliul ministerial UE pentru economie şi finanţe a aprobat un credit de 1 miliard de euro pentru Ucraina, ca parte a programului de asistenţă macrofinanciară de urgenţă pentru această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe