WhatsApp introduce noi opțiuni pentru utilizatori
Autor: Matei Ion | 09 aug 2022, 17:00
Utilizatorii de Whatsapp vor beneficia de o nouă opțiune
Utilizatorii de Whatsapp vor beneficia de o nouă opțiune
WhatsApp va permite utilizatorilor săi să părăsească grupurile fără a-i notifica pe ceilalţi membri şi să controleze cine poate vedea când sunt online, în cadrul unei actualizări de confidenţialitate din luna august a aplicaţiei de mesagerie, a anunţat compania marţi, informează EFE.

"Vom continua să creăm noi modalităţi de a vă proteja mesajele şi de a le păstra la fel de private şi sigure ca şi conversaţiile faţă în faţă", a declarat Mark Zuckerberg, CEO al Meta, compania care deţine WhatsApp, citat într-un comunicat dat publicităţii marţi.

În prezent, când un utilizator părăseşte un grup apare o notificare în partea de jos a conversaţiei prin care ceilalţi membri ai grupului sunt informaţi de acest lucru.

De asemenea, în timp ce un utilizator are deja posibilitatea de a dezactiva o funcţie care îi informează pe alţii dacă a citit un mesaj, nu poate ascunde faptul că este online şi utilizează WhatsApp.

Cei peste 2 miliarde de utilizatori WhatsApp vor avea, de asemenea, posibilitatea să-i împiedice pe alţii să facă capturi de ecran ale mesajelor "menite să fie văzute o singură dată", care sunt concepute să dispară după ce au fost deschise.

Instrumentul de blocare a capturilor de ecran este în prezent în teste, a precizat WhatsApp, şi va disponibil în curând pentru utilizatori.

Ami Vora, manager de produs al WhatsApp, a declarat că platforma s-a concentrat asupra creării unor funcţii ce "permit oamenilor să deţină mai mult control şi confidenţialitate asupra mesajelor lor", notează EFE.

Citește și: WhatsApp aduce noi MODIFICĂRI! Ce o să puteți face

WhatsApp îți va permite să te conectezi „pe invizibil”.

Conform informațiilor oferite de WABetaInfo, aplicația va primi o funcție care îți permite să ascunzi când ai fost online ultima dată și statutul actual. Publicația a oferit chiar și un screenshot care a fost realizat pe un iPhone, însă mă îndoiesc că această funcție nouă a WhatsApp va fi limitată doar la telefoanele Apple, urmând ca aceasta să fie disponibilă și pe Android, dar și pe web.

Odată ce va fi introdusă, funcția îți va oferi posibilitatea de a alege cine vrei să-ți vadă data ultimei conectări la WhatsApp. Poți alege să te vadă toată lumea, lista ta de contacte, anumite persoane sau nimeni. Același lucru este disponibil și pentru statutul online, astfel fie știe toată lumea că ești conectat, fie se aplică aceeași setare ca și în cazul Last Seen.

Ca în cazul fiecărei informații venite „devreme” și aceasta se va materializa, numai că nu putem fi siguri când. Dacă este să ne luăm după lansările precedente de update-uri, probabil vom primi actualizarea care include funcția asta în următoarea lună. Și chiar dacă este puțin cam târziu, îmi pare bine să văd că WhatsApp investește ceva timp și resurse in funcții de securitate online.

Chiar dacă funcția este veche, noile modificări aduse aduc un plus de discreție și intimitate în viața ta online.

Ce aduce noua actualizare de pe WhatsApp

De altfel, și alte platforme deținute de Meta (cunoscut și drept Facebook), precum Instagram, au opțiuni similare, care te lasă să-ți ascunzi anumite date personale față de anumiți utilizatori.

Totuși, cu noul update realizat, acum o să poți să-ți ascunzi fotografia de profil, statusul cu „Ultima dată activ” și descrierea de la „Despre mine”. 

Acum, o să poți ascunde aceste informații doar pentru anumite persoane. Astfel, avem funcțiile pentru Toată lumea, Contactele mele, Contactele mele cu excepția și Nimeni.

Așadar, s-ar putea să-ți dorești să păstrezi fotografia de profil pentru prietenii tăi, dar s-ar putea să dorești să o ascunzi pentru părinții și alte rude care-ți lasă mereu mesaje nedorite. 

Este o opțiune minunată care te lasă să ai mai mult control asupra vieții tale intime din spațiul virtual, într-un mod mult mai cizelat. 

Comisia Europeană avertizează WhatsApp să informeze mai bine utilizatorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Crossuri externe