YouTube va explora funcțiile NFT pentru creatori
Autor: Dana Mihai | 26 ian, 20:38
YouTube va explora funcțiile NFT pentru creatori
YouTube va explora funcțiile NFT pentru creatori
YouTube explorează caracteristici care să permită creatorilor săi de videoclipuri să valorifice jetoane non-fungibile, a declarat marți directorul său executiv, devenind astfel cea mai recentă companie de tehnologie care a profitat de nebunia obiectelor de colecție digitale care a explodat în ultimul an.

"Ne concentrăm întotdeauna pe extinderea ecosistemului YouTube pentru a ajuta creatorii să valorifice tehnologiile emergente, inclusiv lucruri precum NFT-urile, continuând în același timp să consolidăm și să îmbunătățim experiențele pe care creatorii și fanii le au pe YouTube", a scris Susan Wojcicki, CEO-ul YouTube, într-o scrisoare privind prioritățile companiei pentru 2022.

NFT-urile sunt un tip de active digitale care există pe tehnologia de păstrare a înregistrărilor blockchain. Acestea au cunoscut o creștere a popularității în ultimul an, iar oamenii au cumpărat opere de artă și secvențe video din jocuri sportive ca NFT.

Vânzările de NFT-uri au ajuns la aproximativ 25 de miliarde de dolari în 2021, potrivit datelor de la DappRadar, care urmărește piața, deși au existat semne de încetinire a creșterii spre sfârșitul anului.

Un purtător de cuvânt al YouTube al Alphabet Inc. (GOOGL.O) a refuzat să împărtășească mai multe detalii despre potențialele funcții NFT, care au fost raportate pentru prima dată de Bloomberg News.

ANAF, vigilent și cu cei care au venituri din NFT-uri

Săptămâna trecută, Twitter Inc. (TWTR.N) a anunțat lansarea unui instrument prin care utilizatorii pot prezenta NFT-uri sub formă de imagini de profil hexagonale. Financial Times a relatat luna aceasta că Meta Platforms Inc (FB.O) lucrează la modalități prin care să permită utilizatorilor să creeze și să vândă NFT-uri pe Facebook și Instagram. În decembrie, șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat că firma explorează NFT-urile.

Populara aplicație de videoclipuri scurte TikTok s-a aventurat în septembrie în această nebunie, anunțând o colecție de NFT concepute de unii dintre creatorii săi de top.

Reddit Inc. a explorat, de asemenea, acest spațiu: anunțuri recente de locuri de muncă ale companiei de pe LinkedIn au anunțat mai multe posturi de inginer pentru o "echipă în creștere rapidă care își propune să construiască cea mai mare economie a creatorilor de pe internet, alimentată de creatori independenți, bunuri digitale și NFT-uri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

De ce nu au fost virate vineri salariile profesorilor

Vineri, 13 mai, cadrele didactice ar fi trebuit să...

Crossuri externe