Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Țările G7 au în vedere să doneze Ucrainei doar surplusul valorii și dobânzile accumulate de când activele au fost înghețate în 2020.
Totuși, președintele ucrainean a declarat pentru BBC că toți banii ar trebui folosiți. "Dacă sunt 300 de miliarde de dolari, de ce să nu-i folosim?", a spus el.
În ciuda unui oarecare entuziasm din partea guvernelor SUA și Marii Britanii asupra rezultatelor acestor sancțiuni, băncile centrale europene au fost mult mai reticente în ceea ce privește consecințele negative ale acestora, anume subminarea stabilității financiare globale. Aceasta ar putea însemna că alte țări se vor gândi de două ori înainte de a-și plasa activele de refugiu în Occident.
Belgia, în special, găzduiește o mare parte din activele înghețate, datorită rolului său în sistemul de compensare pentru rezervele europene. Aceasta a aplicat deja o taxă unor fonduri care au strâns 2 miliarde de euro pentru Ucraina. Susținătorii planului de finanțare a Ucrainei consideră că s-ar putea strânge zeci de miliarde de dolari, având în vedere cele aproximativ 360 de miliarde de dolari în active înghețate și ratele ridicate ale dobânzilor din prezent.
Președintele Zelenski a declarat pentru BBC, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos că contribuabilii occidentali nu ar trebui să plătească factura pentru războiul din Ucraina.
El a spus: "Avem 300 de miliarde de dolari în active rusești înghețate. Ei au distrus Ucraina... dacă avem 300 de miliarde de dolari din activele Rusiei trebuie să le folosim direct pentru a reconstrui ceea ce a fost distrus de rachetele rusești... de ce trebuie să se gândească societatea voastră cum să ajute... Dacă lumea are 300 de miliarde de dolari, de ce să nu-i folosim?".
Președintele ucrainean a declarat la Forumul Economic Mondial că țara sa apără Europa și are nevoie de mai mult ajutor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...