Zelenski cere mai mulți bani pentru reconstruirea Ucrainei, în vizita sa de la Berlin
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Volodimir Zelenski / Foto: Telegram
Volodimir Zelenski / Foto: Telegram
În vizită sa de la Berlin, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a obținut sprijin pentru apărarea orașelor de rachetele rusești și a făcut demersuri pentru banii necesari reconstruirii infrastructurii orașelor. 

Elveția găzduiește o conferință internațională în acest weekend pentru a căuta o cale spre pace în Ucraina, la care China a evitat să participle. Kievul speră că această conferință îi va consolida poziția de viitor membru al Uniunii Europene.

Alături de cancelarul german Olaf Scholz, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a distrus deja o infrastructură energetică suficientă pentru a alimenta orașele Berlin și Munchen la un loc.

Președintele ucrainean speră să iasă de la conferință cu promisiuni de miliarde de euro pentru apărare și acorduri privind construirea unui sistem energetic nou și modern pentru orașele țării.

Citând estimările Băncii Mondiale potrivit cărora Ucraina ar putea avea nevoie de 500 de miliarde de dolari în decurs de un deceniu pentru reconstruire, Scholz a declarat că trebuie să se ofere companiilor un motiv comercial pentru a investi, și a vorbit despre potențialul Ucrainei în sectoare precum energiile regenerabile, IT și produsele farmaceutice.

De asemenea, el a declarat că Germania a trimis mai multe sisteme de apărare aeriană, rachete și muniții pentru a consolida apărarea împotriva unui val de atacuri rusești asupra orașelor și a infrastructurii critice, la mai mult de doi ani după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă asupra Ucrainei.

Luând cuvântul alături de Scholz și Zelenskiy, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat acorduri cu bănci în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru a ajuta la atragerea de investiții private pentru Ucraina.

De asemenea, aceasta a declarat că UE va livra Ucrainei 1,9 miliarde de euro până la sfârșitul lunii și că Kievul va beneficia de veniturile din dobânzile provenite din activele rusești înghețate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel