Ziua în care pot fi cumpărate cele mai ieftine bilete de avion

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Mihai Ciobanu
Foto: Mihai Ciobanu
Pont pentru cei care vor să călătorească şi, în acelaşi timp, să nu plătească o mică avere pe biletele de avion.

Cele mai ieftine bilete de avion, în cazul zborurilor cu decolare din România, pot fi rezervate duminica, apoi sâmbăta, iar cele mai accesibile variante sunt disponibile cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare, susţin specialiştii unei agenţii de turism online.

Pe de altă parte, conform Vola.ro, unul dintre mituri este că biletele de avion sunt cele mai ieftine dacă sunt achiziţionate într-o zi de marţi.

"Această idee intens promovată de-a lungul anilor a pornit de la faptul că, în trecut, companiile aeriene lansau oferte şi promoţii în prima parte a săptămânii. Cu toate acestea, în zilele noastre, preţurile biletelor fluctuează constant, în funcţie de cerere şi de algoritmi din ce în ce mai sofisticaţi. Preţurile pot fi avantajoase şi în alte zile ale săptămânii, nu doar marţea, iar flexibilitatea în ceea ce priveşte datele călătoriei reprezintă cheia pentru a găsi cele mai bune oferte. (...) dacă ne raportăm strict la piaţa din România, se pare că, în cazul zborurilor cu decolare din ţara noastră, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. În acelaşi timp, specialiştii recomandă să evităm să cumpărăm bilete miercuri şi joi, pentru că atunci sunt cele mai mari preţuri în România", se arată într-un comunicat de presă al companiei.

De asemenea, pentru călătoriile single, cele mai bune preţuri sunt la zboruri ce au loc marţi, iar pentru rezervările de cuplu, pentru decolările programate sâmbăta.


Un aspect interesant menţionat în analiza de specialitate se referă la intervalul orar în care se pot rezerva bilete de avion la tarife bune, respectiv între 18:00 şi 20:00.

"În trecut, rezervările de zboruri efectuate cu mult timp înainte erau adesea mai ieftine, însă, în prezent, această regulă nu se mai aplică. În prezent, nu mai este nevoie să luăm biletele cu trei luni înainte, pentru că în caz contrar se scumpesc foarte mult, aşa cum se credea până acum. Potrivit datelor Vola.ro, cele mai accesibile bilete se rezervă acum cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare. Pe măsură ce se apropie data zborului, tarifele se pot scumpi cu până la 60%, aşa că ar fi recomandat să păstrăm această marjă de aproximativ o lună înainte de călătorie pentru rezervarea zborului", notează sursa citată.

Specialiştii au observat, totodată, că zborurile care au ora de decolare programată în afara intervalului 8:00 - 21:00 au un preţ redus în comparaţie cu cele programate la orele de vârf. "Prin urmare, flexibilitatea este un avantaj şi în acest caz: pasagerii care nu au o problemă în a se trezi devreme sau a ajunge mai târziu la destinaţie pot alege zboruri la ore cu tarif redus", este recomandarea acestora.


În ceea ce priveşte mitul conform căruia escalele trebuie evitate, experţii în turism susţin că, în prezent, chiar dacă zborurile directe sunt în continuare preferate, călătorii au devenit mai deschişi la ideea de escală, mai ales că zborurile combinate au marele avantaj de a avea un preţ mai mic.

"În plus, orarele de zbor sunt acum sincronizate mult mai bine, mai ales dacă sunt operate de aceeaşi companie aeriană, astfel că timpul de aşteptare în escală poate fi acum şi de maximum una-două ore. Pe de altă parte, unele companii aeriene, cum este Turkish Airlines, oferă tururi gratuite în oraşul de tranzit (Istanbul, în acest caz) dacă escala este de 6-24 de ore, ceea ce înseamnă că putem folosi eficient timpul de aşteptare, explorând un loc nou", notează agenţia de turism online.

De la înfiinţarea din 2007, Vola.ro oferă o gamă completă de servicii de turism pentru persoane fizice şi companii, inclusiv rezervări de bilete de avion, opţiuni de bilete rambursabile, hoteluri, vacanţe, asigurări de călătorie.

În 2024, Resource Partners, unul dintre cei mai importanţi manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat o participaţie de 80% din capitalul grupului ITH din care face parte Vola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București
Casa de marcat
ANAF / Foto: DCBUsiness

Atenţie! Românii primesc e-mailuri false în numele ANAF

ANAF atenţionează asupra unor tentative de înşelătorie.

Foto: Mihai Ciobanu
La benzinărie / FOTO: Freepik
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Un cuplu verifică un contract de asigurare / Foto: Freepik

Despăgubire record de peste 820.000 de lei, plătită în 2023

Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut de o...

O nouă Linie Electrică Aeriană de înaltă tensiune, aproape de finalizare
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Unitate de reciclare a deșeurilor / Foto: Freepik
Banca Centrală Europeană / Foto: BCE / Flickr
Piețe globale / Foto: Freepik
Elon Musk / Grafica: Oana Pavelescu

Elon Musk riscă o amendă uriașă în Europa

Elon Musk s-ar putea confrunta cu o amendă consistentă,...

Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
pexels.com
foto: pexels.com
Cartierul deafaceri din Moscova / Foto: Freepik
Magazin / FOTO: Freepik
Kristalina Georgieva (FMI)
Christine Lagarde / FOTO: Facebook
Kristalina Georgieva

Șefa FMI, apel la cooperare „în aceste vremuri tulburi”

Directoarea generală a Fondului Monetar Internațional...

Termocentrala

Termoenergetica anunță când încep testele la cald

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a...


pixel