În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
După cum scrie cotidianul The Guardian, doar alte două țări autorizează deversarea de deșeuri miniere în apele lor: Papua Noua Guinee și Turcia.
Granat și rutil
Aceste deșeuri vor proveni din extracția granatului, folosit în special ca abraziv, și a rutilului, al cărui dioxid de titan este utilizat în vopsele, cosmetice sau implanturi medicale. Acestea vor fi eliberate în mare pe o suprafață de patru kilometri pătrați. Cele două ONG-uri, Friends of the Earth Norway și Nature and Youth, au primit ordin să despăgubească compania privată cu suma de 120.000 de euro. Organizațiile au anunțat că nu dispun de suficiente fonduri financiare pentru a urma calea de atac.
Potrivit Institutului Norvegian de Cercetări Marine, Fiordul Førde reprezintă un teren cheie de reproducere pentru cod și o cale de migrație importantă pentru somon, care ajung aici din patru râuri. În plus, oamenii de știință sunt îngrijorați că particulele din deșeurile miniere se vor răspândi cu siguranță dincolo de perimetrul stabilit, cu potențiale consecințe încă necunoscute.
Mai mulți reprezentanți ai guvernului norvegian, la rândul lor, au susținut că aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece depozitarea deșeurilor pe uscat ar avea, potrivit acestora, un impact și mai dăunător asupra mediului. Până în prezent, nicio soluție bazată pe reciclare nu a fost discutată la modul serios...
„Este jenant că Norvegia încă mai aruncă deșeurile pe mare”, se plânge Truls Gulowsen, șeful Friends of the Earth Norway. „Acest lucru reflectă, probabil, o atitudine de modă veche față de mare, care este văzută ca „fiind fără viață, fără importanță”. Acesta este complet opusul a ceea ce ar trebui să ne așteptăm de la o națiune maritimă”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...