În timp ce prețul aurului zboară, ba apropriindu-se, ba depărtându-se de un nou maxim istoric, un australian a descoperit o pepită de aur de peste patru kilograme, folosind un simplu detector de metalea.
Este o descoperire incredibilă făcută de australianul din statul Victoria, după cum relatează The Guardian. La mai bine de 170 de ani de când goana după aur a luat sfârșit, bărbatul a dezgropat o pepiță de 4,6 kg, a cărei valoare este estimată la aproape 250.000 de dolari. A găsit-o în așa numitul „Triunghi de Aur” al Victoria,o regiune situată între Bendigo, Ballarat și St Arnaud.
Pepita de aur a fost evaluată de Darren Kamp, proprietarul magazinului Lucky Strike Gold din Geelong, la 240.000 de dolari, pe măsură ce prețul mondial al aurului se apropie de niveluri record. „Prospectez de 43 de ani. Și, în toți acești ani, nu am văzut niciodată un exemplar de asemenea dimensiune”, a declarat fericitul găsitor, al cărui nume nu a fost dezvăluit. .
75 de milioane de uncii de aur sunt încă îngropate în regiune
Ceea ce face această descoperire și mai excepțională este modul în care a fost făcută, cu un detector de metale pentru amatori, cumpărat pentru 1.200 de dolari. Potrivit lui Darren Kamp, care a cumpărat acest aur și l-a botezat „Lucky Strike”, dacă pepita s-ar fi aflat la o adâncime mai mare, detectorul de metale nu ar fi ajutat la nimic.
Potrivit Geological Survey of Victoria, citat de The Guardian, în câmpurile de aur din centrul și nordul centrului Victoria ar putea exista până la 75 de milioane de uncii de aur nedescoperite, în condițiile în care 80 de milioane de uncii au fost extrase din regiune în zilele Goanei după aur. 50.000 de persoane dețin în prezent un drept de miner în acest stat australian.
Licența, care costă în jur de 25,50 dolari este valabilă pe o perioadă de zece ani. Și nu există nicio îndoială că această ultimă descoperire ar trebui să-i încurajeze pe mineri să se lanseze într-o nouă „gopă după aur”.
Citește și A început o nouă goană după aur
Există o nouă goană după aur, iazurile de decantare înlocuind albia râurilor ca sursă de metale pentru căutătorii de aur din zilele noastre.
Până de curând, reziduurile - deșeurile produse de operațiunile miniere - au fost considerate până acum deșeuri și o responsabilitate de mediu care trebuia monitorizată și remediată.
Dar academicienii și părțile interesate din industria minieră analizează mai atent valoarea care poate fi stocată în iazurile de decantare ale minelor din Columbia Britanică....
Citește și Aurul sare de 2.000 de dolari/uncie
Pentru marile burse europene, luni va fi o zi decisivă, consideră experții, în condițiile în care uncia de aur a depășit pragul psihologic de 2000 de dolari. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...