Acțiunile Boeing încep să își revină după o pierdere de 29 de miliarde de dolari
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Uzinele Boeing
Uzinele Boeing
 La Bursa de pe Wall Street, acţiunile Boeing au revenit miercuri pe creştere, după ce declinul înregistrat luni şi marţi a anulat aproximativ 29 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a grupului aeronautic american, transmit site-ul rt.com şi Reuters. 

În predeschiderea şedinţei bursiere de miercuri, acţiunile Boeing au urcat cu 1,9%, primul avans din ultimele trei zile, după ce un avion Boeing 737 MAX s-a prăbuşit duminică în Etiopia. 

Luni, acţiunile Boeing au scăzut cu 5% iar marţi cu încă 6,1%, astfel încât grupul aeronautic a pierdut aproximativ 29 de miliarde de dolari din capitalizarea sa bursieră. 

Declinul acţiunilor Boeing a provocat marţi şi scăderea cu 0,38% a indicelui Dow Jones Industrial, chiar dacă ceilalţi doi indici, S&P 500 şi Nasdaq au închis în creştere cu 0,30% şi, respectiv, 0,44%. 

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi, suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX, în urma tragediei aviatice produse duminică în Etiopia. 

Niciun avion Boeing 737 MAX nu mai are voie să zboare în Europa

Într-un comunicat emis de EASA se menţionează că această ''măsură de precauţie'' se aplică de marţi începând cu ora 19:00 GMT şi vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date până în prezent în exploatare, respectiv MAX 8 şi MAX 9. 

Un aparat Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la sud-est de Addis Abeba la scurt timp după decolare, la patru luni după un accident similar al unui avion de acelaşi tip al companiei Lion Air în Indonezia soldat cu 189 de morţi, în urma ambelor catastrofe neexistând supravieţuitori. 

După prăbuşirea avionului etiopian, mai multe ţări au dispus suspendarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX, la fel procedând şi numeroase companii aeriene. 

În schimb, operatorii americani nu au anunţat nicio măsură de oprire la sol a respectivelor avioane, în timp ce producătorul Boeing a transmis că Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA nu a emis deocamdată nicio dispoziţie obligatorie privind Boeing 737 MAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel