Acești scriitori au strâns averi colosale! Află cât câștigă din scris

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Oameni care trăiesc din scris
Oameni care trăiesc din scris
Într-o lume a afacerilor, există și oameni care trăiesc din scris și încă foarte bine. Cărtile lor s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume. Pe multe dintre ele poate le-ai citit deja. Iată ce averi au reușit să adune acești scriitori.        

E. L. James si Rick Riordan, pe locurile 9 si 10

N-ai cum să nu fi auzit de cele "50 de umbre ale lui Grey". Cartea a înregistrat vânzări record și a fost ecranizată, iar autoarea, Erika Leonard James, a adunat 10,5 milioane de dolari doar din vânzarea cărților. Se află la egalitate cu autorul american Rick Riordan, cel care a reinventat noțiunea de legendă în seria "Percy Jackson și Olimpienii".

Nora Roberts și Danielle Steel, milionare din povești siropoase

Nora Roberts și Danielle Steel își împart pozițiile 7 și 8 în topul autorilor de succes. Ambele și-au cucerit cititorii prin genul romance. Roberts a publicat 215 romane, iar Steel, 141, la care se adaugă 18 cărți pentru copii, una de poezii și a compus chiar și versuri pentru melodii. Cele două au avut vânzări de 12 milioane de dolari.

George R.R. Martin și Dan Brown, celebrități și în lumea filmului

Cei doi scriitori au făcut foarte mulți bani și din ecranizarile cărților pe care le-au scris. George R.R. Martin a primit câte 15 milioane de dolari pe sezon de la HBO pentru Game of Thrones, iar din vânzările celor cinci cărți ale seriei "Cântec de gheață și foc" a strâns peste 10 milioane de dolari. "Codul lui Da Vinci" al lui Dan Brown s-a vândut în peste 200 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost ecranizat în 2006, cu Tom Hanks în rolul principal. Dan Brown a primit în schimbul drepturilor de autor 18,5 milioane de dolari.

Cea mai bogată familie din SUA câștigă 4 milioane de dolari pe oră

și John Grisham, maeștrii suspansului

Stephen King a strâns 27 de milioane de dolari din cărțile sale horror și SF. Multe dintre ele au fost și ecranizate, iar autorul american este extrem de iubit în întreaga lume. John Grisham și-a început cariera ca avocat, dar și-a descoperit mai apoi pasiunea pentru scris. Romanele sale polițiste s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare în întreaga lume, iar averea sa se ridică la aproximativ 21 de milioane de dolari.

J.K Rowling și James Patterson, cei mai bine vânduți, dar nu cei mai bogați

Seria Harry Potter i-a cucerit atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Cărțile lui J.K Rowling sunt în topul preferințelor cititorilor de toate vârstele. New York Times i-a estimat averea la 1,2 miliarde de dolari. Din vânzarea cărților a strâns 54 de milioane și a fost depășită anul trecut de James Patterson. Cărțile autorului seriei "Alex Cross" s-au vândut în peste 360 de milioane de exemplare, iar acesta a adunat 86 de milioane de dolari din drepturile de autor. Cei doi nu sunt însă și cei mai bogați scriitori din lume. Cea mai mare avere o are Elisabeth Badinter, autoare a mai multor cărți și tratate filosofice despre feminism și rolul femeii în societate. Averea sa a fost estimată la 1,8 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel